Skip to content
3 producten
Go to filters
3 producten

Tillift kopen - tips bij het kiezen van de juiste tillift

Een tillift aanschaffen kan een goede investering zijn voor mensen met een beperking of ouderen die hulp nodig hebben bij het opstaan of verplaatsen. Het gebruik van een tillift kan de veiligheid van de persoon en de verzorger verhogen, ook kan het de onafhankelijkheid van de gebruiker vergroten. Zo verkopen wij actieve en passieve liften, hieronder zullen we verdere uitleg geven. Bij het kiezen van een tillift is het belangrijk om rekening te houden met de gewichtscapaciteit, veiligheidsfuncties en gebruiksgemak.

 

Tillift actief - verplaatsen met enige mobiliteit

Een actieve lift is ontworpen voor mensen die nog enige mate van mobiliteit hebben en in staat zijn om te staan met hulp. Een actieve tillift zorgt ervoor dat u overeind komt en weer kunt gaan zitten en dat u zich kunt verplaatsen zonder te lopen. Zo kan deze lift u ondersteunen bij het verplaatsen van een stoel naar bed of van een rolstoel op het toilet en weer terug. Voor een actieve tillift moet u wel een beetje zelfstandig kunnen zitten en in ieder geval op één been kunnen staan. U moet ook uw armen en schouders kunnen gebruiken.

 

Tillift passief - verplaatsen met volledige afhankelijkheid

Passieve tilliften zijn ontworpen om mensen die volledig afhankelijk zijn van verzorgers veilig en gemakkelijk te verplaatsen. Hierbij is de patiënt niet in staat om te helpen bij het tillen of staan. Passieve tilliften bieden voornamelijk hulp bij het overeind komen vanuit een zit- of ligpositie, en andersom. Of als uw (mantel)verzorger u niet kan tillen en verzorgen. Terwijl u in de tillift zit of ligt, kunt u met de tillift van de ene naar de andere plek gereden worden.

 

Tillift zorg - verminderde fysieke belasting

Tilliften worden met name gebruikt in de zorg, om mensen met beperkingen of ouderen veilig te tillen en te verplaatsen. Het gebruik van een tillift kan de fysieke belasting van verzorgers verminderen en de veiligheid van de persoon die verplaatst moet worden vergroten. Tilliften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de persoon en de zorgomgeving.

 

Wat is een tillift (patientenlift)?

Elektrisch bedienbaar hulpmiddel te gebruiken voor klanten die beperkte stafunctie hebben en bij alle verplaatsingen hulp nodig hebben. Het is een middel voor transfers vanuit of naar bed, (rol)stoel, toilet e.d. (van zit naar zit of van zit naar stand). Actieve tilliften tillen iemand deels tot stand, maar zijn zeker niet voor iedereen geschikt. Tilliften kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder passief en actief, mobiele en plafond tilliften, afhankelijk van de behoeften van de persoon en de zorgomgeving.

 

Is een passieve of een actieve patientenlift geschikt voor mij?

Tillift actief

 • Er is een goede lichaamsbalans (beetje kunnen zitten)
 • Klant kan aanwijzingen opvolgen (goed aanspreekbaar)
 • Klant kan op minimaal één been steunen
 • Er zijn geen schouderproblemen
 • Klant weegt zwaarder dan 25 kg.
 • Er is een gladde ondergrond 
 • Er is voldoende manoeuvreerruimte (>dan 2m2)

  Tillift passief

  >Wanneer niet aan bovengenoemde criteria voldaan wordt.

 

Waarom bestellen bij Cruc

 • Gevestigd in UMCG en Erasmus MC
 • Lage verzendkosten
 • Verzendkosten van €4,95