Skip to content
15 producten
Go to filters
15 producten

Douchestoel kopen

Een douchestoel biedt een zitplaats aan ouderen en mensen met fysieke beperkingen, zodat ze moeiteloos en stressvrij kunnen douchen. Om de beste douchestoel te kopen is het belangrijk om je eigen persoonlijke behoeften te evalueren, inclusief de mate van mobiliteit en comforteisen van de gebruiker, zoals grootte, zithoogte, breedte en eventuele extra functies zoals wieltjes, opvouwbaarheid, armleuningen of rugsteunen. Tot slot, stel een budget vast en vergelijk verschillende opties om de beste stoel te vinden voor senioren die past bij jouw behoeften en financiële situatie. Onze CRUC zorgwinkel, biedt een ruim assortiment met inklapbare, verrijdbare en standaard douchestoelen, hieronder zullen we deze toelichten. 


Standaard douchestoel – Comfort & verstelbaarheid

Een standaard douchestoel is te vergelijken met een normale stoel. Ze zijn bijna allen verstelbaar in hoogte en hebben een rugleuning. Daarnaast hebben we standaard douchestoelen met armleuningen en zonder.

Opklapbare douchestoel – Ruimtebesparende en draagbare opties

Verkiest u om uw douchestoel niet aan de muur te monteren, maar wenst u wel dat deze zo weinig mogelijk ruimte inneemt of handig is om mee te nemen? Dan hebben we ook inklapbare of demonteerbare douchestoelen in ons assortiment. Deze stoelen kunnen moeiteloos worden opgevouwen of gedemonteerd en zijn doorgaans licht van gewicht, zodat u ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Onze opklapbare douchestoelen zijn allemaal voorzien van een rugleuning en vaak ook armleuningen. Bovendien hebben sommige modellen demonteerbare rugleuningen en armleuningen, zodat u kunt kiezen wat op dat moment het beste bij uw behoeften past.


Verrijdbare douchestoel – Mobiliteit en gemak voor zorgvrager en verlener

Onze verrijdbare douchestoelen zijn ontworpen met wieltjes, een duwstang, voetensteun en betrouwbare remmen. Deze zijn ontworpen om de optimale omstandigheden te creëren, zowel voor de gebruiker als verzorger. Daarom zijn deze stoelen bij uitstek geschikt voor situaties waarin een patiënt beperkte mobiliteit heeft en de zorgverlener moeiteloos de patiënt moet kunnen verplaatsen.

 

We hebben ook douchestoelen voor aan de muur en douche zittingen voor aan de muur, kijk hier voor de gehele collectie. 


Douchestoel met armleuningen

Al onze douchestoelen zijn voorzien van rugleuningen. Daarnaast zijn armleuningen optioneel. Deze kunnen ervoor zorgen dat u meer steun hebt bij het opstaan en nog beter kan ontspannen. 


Wat kost een douchestoel?

De prijzen van een douchestoel variëren tussen de 49,95 voor een standaard demontabel model en de 589,00 voor verrijdbare douchestoelen. 


Waarom een douchestoel?

De keuze tussen een douchekruk en een douchestoel hangt af van verschillende factoren, waaronder de behoeften en fysieke conditie van de persoon die de douche gebruikt. Hier zijn enkele overwegingen om te bepalen welke optie het meest geschikt is:

1.     Mobiliteit en stabiliteit:

  • Douchekruk: Een douchekruk is meestal een eenvoudige, lichte stoel zonder rugleuning. Het is handig voor mensen die nog voldoende mobiliteit en stabiliteit hebben om zelfstandig op en van de kruk te stappen.
  • Douchestoel: Een douchestoel heeft meestal een rugleuning en armleuningen, waardoor het meer ondersteuning en stabiliteit biedt. Dit is ideaal voor mensen met verminderde mobiliteit of evenwichtsproblemen.

2.     Duur van de douche:

  • Als iemand snel doucht en de meeste tijd staand kan doorbrengen, kan een douchekruk voldoende zijn.
  • Als de persoon langer in de douche moet blijven of tijdens het douchen moet zitten om te rusten, is een douchestoel comfortabeler.

3.     Ruimte in de doucheruimte:

Douchekrukken zijn meestal compacter en nemen minder ruimte in beslag dan douchestoelen. Als de doucheruimte beperkt is, kan een kruk een betere keuze zijn.

4.     Gewichtslimieten:

Controleer de gewichtslimiet van de kruk of stoel om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de gebruiker.

5.     Persoonlijke voorkeur:

Sommige mensen geven de voorkeur aan een douchekruk vanwege de eenvoud en gemakkelijke verplaatsbaarheid, terwijl anderen de voorkeur geven aan het extra comfort en de ondersteuning van een douchestoel.


Mocht u nu toch meer neigen naar een douchekruk, dan kunt u deze hier vinden. 

Go to products Go to products