Skip to content

 

Na een medische ingreep, blessure of bij verpleging of kraamzorg aan huis heeft u soms tijdelijk een hulpmiddel nodig. Bij CRUC kunt u terecht voor het gratis lenen van één of meer hulpmiddelen. De hulpmiddelen worden door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het betreft een landelijk vastgesteld assortiment hulpmiddelen en hebben een maximale uitleentermijn van 26 weken.

WELK HULPMIDDEL KAN IK LENEN
GRATIS BEZORGING
SNELLE LEVERING
Klik hier voor een overzicht van de hulpmiddelen die u gratis kunt lenen. De bezorging van het hulpmiddel is gratis door heel Nederland en wordt verzorgd door de firma Medipoint. De meeste kleine hulpmiddelen kunt u ook zelf ophalen in onze Zorgwinkels. Locatie Groningen: CRUC Hulpmiddelenservice, UMCG (Winkelstraat) Locatie Rotterdam: Zorgwinkel Erasmus MC, Zimmermanweg 3 (naast hoofdingang) Op werkdagen voor 16.00 uur besteld is de volgende werkdag in huis. Op feestdagen zijn er mogelijk aangepaste levertijden.Tijdens het bestelproces hebt u ook de mogelijkheid de gewenste bezorgdatum aan te geven.
     
INDICATIESTELLING
HULPMIDDEL NIET MEER NODIG?
HULPMIDDEL HUREN
Voor een aantal hulpmiddelen is een indicatiestelling of een verwijsbrief van een (huis)arts of specialistisch verpleegkundige nodig. Het kan dus zijn dat een medewerker van "Medipoint" contact met u opneemt om enkele vragen te doorlopen. Hebt u het hulpmiddel niet meer nodig of is de uitleentermijn verstreken dan kunt u het kosteloos laten ophalen.
Direct online regelen?
Vul het ophaalverzoek uitleenhulpmiddel in en wij laten het hulpmiddel bij u ophalen op de door u gewenste datum.
Telefonisch
U kunt een ophaalverzoek ook telefonisch aan ons doorgeven, houdt hiervoor legitimatie bij de hand.
Zelf terugbrengen
U kunt het hulpmiddel ook zelf terugbrengen naar onze winkel of inleveren bij een uitleenpunt van de Medipoint!
Komt u niet in aanmerking voor een gratis uitleenhulpmiddel of is de maximale uitleenperiode van 26 weken verstreken? Dan kunt u het hulpmiddel voordelig huren of kopen. Loophulpmiddelen zoals krukken, rollator of looprek worden niet meer standaard vergoed vanuit de basiszorgverzekering, u kunt ze huren of kopen. In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen wanneer u lid bent van een bepaalde ledenvereniging of (thuiszorg)organistatie. Klik hier voor het overzicht.