Hoe werkt gratis lenen!

Na een medische ingreep, blessure of bij verpleging of kraamzorg aan huis heeft u soms tijdelijk een hulpmiddel nodig. Bij CRUC kunt u terecht voor het gratis lenen van een of meer hulpmiddelen. De hulpmiddelen worden door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het betreft een landelijk vastgesteld assortiment hulpmiddelen en hebben een maximale uitleentermijn van 26 weken.

WELK HULPMIDDEL KAN IK LENEN
Klik hier voor een overzicht van de hulpmiddelen die u gratis kunt lenen.
GRATIS BEZORGING

De bezorging van het hulpmiddel is gratis en wordt verzorgd door de firma Medipoint. De meeste kleine hulpmiddelen kunt u ook zelf ophalen in onze Zorgwinkels. Locatie Groningen: CRUC Hulpmiddelenservice, UMCG (Winkelstraat) Locatie Rotterdam: Zorgwinkel Erasmus MC, Zimmermanweg 3 (naast hoofdingang)

SNELLE LEVERING

Vandaag voor 15.30 uur besteld is de volgende werkdag in huis. Op feestdagen zijn er mogelijk aangepaste levertijden.Tijdens het bestelproces hebt u ook de mogelijkheid de gewenste bezorgdatum aan te geven.

INDICATIESTELLING

Voor een aantal hulpmiddelen is nadere indicatie stelling of een verwijsbrief van een (huis)arts of specialistisch verpleegkundige nodig. Het kan dus zijn dat een medewerker van "Medipoint"contact met u opneemt om enkele vragen te doorlopen

HULPMIDDEL NIET MEER NODIG?
Hebt u het hulpmiddel niet meer nodig of is de uitleentermijn verstreken dan kunt u het kosteloos laten ophalen.
Direct online regelen?
Vul het ophaalverzoek uitleenhulpmiddel in en wij laten het hulpmiddel bij u ophalen op de door u gewenste datum.
Telefonisch
U kunt een ophaalverzoek ook telefonisch aan ons doorgeven, houdt hiervoor legitimatie bij de hand.
Zelf terugbrengen
U kunt het hulpmiddel ook zelf terugbrengen naar onze winkel of inleveren bij een uitleenpunt van de Medipoint!
HULPMIDDEL HUREN

Komt u niet in aanmerking voor een gratis uitleenhulpmiddel of is de maximale uitleenperiode van 26 weken verstreken? Dan kunt u het hulpmiddel voordelig huren of kopen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Loophulpmiddelen zoals krukken, rollator of looprek worden veelal niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering, u kunt ze huren of kopen. In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen via een ledenvereniging. Bekijk het vergoedingenoverzicht.