Skip to content

Hoe werkt het gratis lenen van een hulpmiddel?

 

Na een medische ingreep, blessure of bij verpleging of kraamzorg aan huis heeft u soms tijdelijk een hulpmiddel nodig. Bij CRUC kunt u terecht voor het gratis lenen van één of meer hulpmiddelen. De hulpmiddelen worden door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het betreft een landelijk vastgesteld assortiment hulpmiddelen en ze hebben een maximale uitleentermijn van 26 weken. U kunt de benodigde hulpmiddelen op een kosteloze manier bestellen door gebruik te maken van onze website of door telefonisch contact op te nemen. Wanneer u ons voorziet van uw gegevens, zorgen wij voor verdere afhandeling en declaratie bij uw zorgverzekeraar.

WELK HULPMIDDEL KAN IK LENEN

GRATIS BEZORGING OF OPHALEN

SNELLE LEVERING

 klik hier voor een overzicht van de hulpmiddelen die u kunt lenen. De bezorging van het hulpmiddel is gratis door heel Nederland en wordt verzorgd door de firma Medipoint. De meeste kleine hulpmiddelen kunt u ook zelf ophalen in onze zorgwinkels. Locatie Groningen: CRUC Hulpmiddelenservice, UMCG (Winkelstraat) Locatie Rotterdam: Zorgwinkel Erasmus MC, Zimmermanweg 3 (naast hoofdingang)Op werkdagen voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag in huis. Op feestdagen zijn er mogelijk aangepaste levertijden. Tijdens het bestelproces hebt u ook de mogelijkheid de gewenste bezorgdatum aan te geven.
   

INDICATIESTELLING

HULPMIDDEL NIET MEER NODIG?

HULPMIDDEL HUREN

Voor een aantal hulpmiddelen is een indicatiestelling of een verwijsbrief van een (huis)arts of specialistisch verpleegkundige nodig. Het kan dus zijn dat een medewerker van Medipoint contact met u opneemt om enkele vragen te doorlopen.Hebt u het hulpmiddel niet meer nodig of is de uitleentermijn verstreken dan kunt u het kosteloos laten ophalen.
Direct online regelen?
Vul het ophaalverzoek uitleen hulpmiddel in en wij laten het hulpmiddel bij u ophalen op de door u gewenste datum. U kunt een ophaalverzoek ook telefonisch aan ons doorgeven, houdt hiervoor legitimatie bij de hand.
Zelf terugbrengen
U kunt het hulpmiddel ook zelf terugbrengen naar onze winkel of inleveren bij een uitleenpunt van de Medipoint!
Komt u niet in aanmerking voor een gratis uitleen hulpmiddel of is de maximale uitleenperiode van 26 weken verstreken? Dan kunt u het hulpmiddel voordelig huren of kopen. Loophulpmiddelen zoals krukken, rollator of looprek worden niet meer standaard vergoed vanuit de basiszorgverzekering, u kunt ze huren of kopen. Vind hier de gehele huurcollectie.  In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen wanneer u lid bent van een bepaalde ledenvereniging of (thuiszorg)organistatie. Klik hier voor het overzicht. 

Bezorging & retournering

Bezorging & retournering

Het laten bezorgen en installeren van onze uitleen hulpmiddelen is helemaal gratis. Wanneer u een bestelling plaatst, kunt u aan ons een bezorgdatum doorgeven. Zo kiest u zelf wanneer we bij u langskomen!

Heeft u het gratis uitleen hulpmiddel van Medipoint niet meer nodig of is de uitleentermijn van 26 weken verstreken? Dan kunt u het hulpmiddel gratis laten ophalen! Klik hiervoor op het retourformulier hieronder

* Doet u een aanvraag voor iemand anders? Vul hieronder de gegevens in van de persoon voor wie de hulpmiddelen eerder zijn aangevraagd.

Klik hier voor het retourformulier

Veelgestelde vragen