Skip to content
6 producten
Go to filters
6 producten

Ondersteek kopen

Het is verstandig om te overwegen een po ondersteek, ook wel bekend als bedpan, aan te schaffen wanneer je niet in staat bent om uit bed te komen voor toiletgebruik. Dit kan te maken hebben met ouderdom, herstel na een operatie of bevalling. Bij CRUC hebben we een assortiment van verschillende ondersteken om aan diverse behoeften te voldoen. We bieden toiletemmers aan die ook geschikt zijn voor toiletstoelen. Daarnaast hebben we een handig slofmodel ontwikkeld, speciaal voor mensen die plat moeten blijven liggen. Ook hebben we standaard bedpannen beschikbaar, zowel voor kinderen als volwassenen, vervaardigd uit zowel RVS als kunststof.


Ondersteek voor bevallingen

Een ondersteek voor (thuis)bevallingen vervult twee belangrijke rollen. Allereerst is het een essentieel hulpmiddel tijdens thuisbevallingen, waarbij de verloskundige de placenta en eventuele andere vloeistoffen opvangt. Bovendien kan het na de bevalling van pas komen als toiletvoorziening wanneer u het bed niet kunt of mag verlaten.

 

Wat is een ondersteek?

Een "PO ondersteek," ook bekend als een "ondersteek" of "bedpan," is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt voor toiletgebruik wanneer iemand niet in staat is om het bed te verlaten. Het wordt vaak gebruikt na ziekte, operaties, of bevallingen wanneer mobiliteit beperkt is of wanneer het gevaarlijk is om het bed te verlaten.

Een PO ondersteek is meestal gemaakt van plastic of RVS materiaal en heeft een vorm die comfortabel onder het lichaam kan worden geschoven. Het heeft een handvat of steel om het gemakkelijker te verplaatsen en te hanteren. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om urine en ontlasting op te vangen en kunnen worden gebruikt in ziekenhuizen, verpleeghuizen of thuiszorgsituaties.

Het gebruik van een PO ondersteek is een belangrijk aspect van de verpleging en patiëntenzorg, en het zorgt voor comfort en hygiëne voor mensen die tijdelijk bedlegerig zijn. Het is een nuttig hulpmiddel in de medische en zorgsector om de dagelijkse behoeften van patiënten te vervullen wanneer ze niet in staat zijn om naar het toilet te gaan.