Skip to content
5 producten
Go to filters
5 producten

Duimbrace kopen bij CRUC – De beste duimbraces van push orto CMC tot comfort cool!

Een brace voor de duim is uiterst effectief, omdat je met je handen overdag veel fijne motorische bewegingen maakt. Denk bijvoorbeeld aan schrijven of typen en eten met mes, vork en/of lepel.  Een druimbrace stabiliseert en beschermt het middelste duimgewricht (MCP-1) en biedt uitkomst bij aanhoudende pijn aan de duim en krachtverlies als gevolg van overstrekking of ontwrichting van de duim (skiduim), een RSI duim of artrose in de duim. Een brace voor de duim kan de duimgewrichten stabiel houden of vastleggen tijdens dagelijkse activiteiten, zodat pijnklachten afnemen tijdens de activiteiten. 

Bij CRUC hebben we vele soorten braces voor de duim zo hebben we de push ortho duimbrace CMC en meerdere comfort cool duimbraces. 

 

Wanneer gebruik je een duimbrace? Bij een skiduim, overstrekking/ ontwrichting of arthrose!

-Bij een skiduim: verrekking of inscheuring van de gewrichtsband van het middelste duimgewricht (MCP-1)

-Bij overstrekking of ontwrichting van het middelste duimgewricht (MCP-1) -Bij instabiliteit in het middelste duimgewricht (MCP-1)

-Bij arthrose van de duim, bij artrose in de duim is er sprake van slijtage van het duimgewricht. Ook hier ontstaan pijnklachten, stijfheid en is er sprake van krachtverlies.