Skip to content
4 producten
Go to filters
4 producten
Go to products Go to products

Kniebrace kopen – vind bij CRUC kniebraces vanaf €17,95 en alle push kniebraces op = op!

Bij CRUC presenteren we een uitgebreide collectie orthopedische kniebraces, zorgvuldig ontworpen voor zowel sportieve activiteiten als dagelijks gebruik. Deze braces bieden ondersteuning bij spierblessures, zwakke spieren/gewrichten en zorgen voor compressie rond het kniegewricht, waardoor het gevoel van stabiliteit wordt versterkt. Ontdek ook onze patellabraces, die effectief zijn bij ontstekingen van de kniepees, jumpers knee, osgood schlatter en patellofemoraal pijnsyndroom. We bieden kniebraces op maat gemaakt, voor de juiste compressie. Ontdek hier de beste kniebraces van vertrouwde merken zoals push med, push care, push sports, Neo G airflow en Genusoft.

 

Kniebrace voor artrose

Bij artrose in de knieën neemt het kraakbeen in de kniegewrichten geleidelijk af, wat leidt tot pijn en stijfheid. Een kniebrace kan een effectieve aanvullende maatregel zijn om de symptomen te verlichten. Door het bieden van gerichte ondersteuning en compressie vermindert een kniebrace de druk op het aangetaste gewricht, bevordert het de stabiliteit en helpt het bij het verminderen van pijn. Het kan ook de mobiliteit verbeteren en de algehele levenskwaliteit van mensen met knie-artrose verhogen, waardoor ze actief kunnen blijven met meer comfort en vertrouwen. Het is belangrijk om een kniebrace te kiezen die de juiste compressie biedt. 

 

Kniebrace sport – Vind de beste kniebraces voor hardlopen, skiën, voetbal en wandelen

Blessures aan de knie, kruisband en patella pees zijn veelvoorkomende zorgen bij het sporten, maar het gebruik van kniebraces kan aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen van blessures en het herstel. Hieronder bespreken we specifiek hoe kniebraces kunnen helpen bij drie populaire sporten: hardlopen, skiën en voetbal.

 

Kniebrace voor hardlopen: Stabiliteit en Ondersteuning

Bij het hardlopen worden de kniegewrichten intensief belast, bekende knieblessures door het hardlopen zijn de jumpers knee and runners knee. Kniebraces bieden essentiële stabiliteit en ondersteuning, verminderen de impact op de gewrichten en voorkomen mogelijke overbelasting. Ze helpen ook bij het corrigeren van de kniebewegingen, waardoor de loper een meer evenwichtige en efficiënte loopstijl kan behouden.

 

Kniebrace voor skiën: Bescherming tegen Verdraaiingen

Skiën plaatst grote druk op de knieën, vooral tijdens draaibewegingen. Een kniebrace kan bescherming bieden tegen verdraaiingen en zijdelingse krachten. Het stabiliseert het kniegewricht, waardoor de kans op letsel, zoals een gescheurde voorste kruisband, wordt verminderd. Daarnaast kan het bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid tijdens langere skisessies.

 

Kniebrace voor voetbal: Preventie van Gemeenschappelijke Blessures

Voetbal brengt vaak abrupte bewegingen, plotselinge stops en draaiingen met zich mee, wat kan leiden tot knieblessures. Kniebraces bieden preventieve ondersteuning en beschermen tegen blessures aan de kruisbanden, meniscus, verstuikingen, verrekkingen en andere veelvoorkomende blessures. Ze helpen ook bij het handhaven van stabiliteit bij het landen na sprongen en verminderen de impact van botsingen met andere spelers.

 

Wat is de beste kniebrace voor mij?

Het kiezen van de juiste brace voor je knie vereist aandacht voor individuele behoeften en de aard van de activiteiten. Hier zijn enkele cruciale aspecten om te overwegen:

1. Omvang en Pasvorm:

Meet nauwkeurig de omvang van je knie en gebruik deze metingen om de juiste maat brace te kiezen.
Zorg ervoor dat de brace stevig, maar comfortabel past, zonder de bloedcirculatie te belemmeren.

2. Elastische Braces:

Geschikt voor lichte ondersteuning en compressie.
Ideaal voor milde blessures, zwellingen of als preventieve maatregel.
Zorg ervoor dat het elastiek niet te strak zit om onnodige druk te voorkomen.

3. Braces met Baleinen:

Bieden extra stabiliteit en ondersteuning door ingebouwde verstevigingen.
Geschikt voor matige blessures en om de knie te beschermen tijdens activiteiten met zijdelingse bewegingen.
Controleer of de baleinen goed zijn geplaatst en comfortabel aanvoelen.

4. Braces met Scharnieren:

Bieden maximale stabiliteit en controle over de kniebewegingen.
Ideaal voor ernstige blessures, postoperatieve ondersteuning of bij instabiliteit van het kniegewricht.
Verzekeren dat de scharnieren soepel bewegen en aanpasbaar zijn aan individuele behoeften.

5. Activiteitsspecifieke Braces:

Kies een brace die is aangepast aan de activiteiten die je doet (bijv. sport, dagelijkse beweging, werk).
Overweeg ademende materialen als je de brace langdurig draagt, vooral tijdens intensievere activiteiten.

6. Professioneel Advies:

Raadpleeg een van onze medische medewerkers voor professioneel advies.
Bij ernstige knieproblemen is het belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandelplan.
 

Kun je hardlopen met een knie brace?

Hardlopen met een kniebrace is over het algemeen mogelijk, mits enkele overwegingen in acht worden genomen. De kniebrace moet goed passen en comfortabel zijn tijdens het hardlopen, en het type brace moet geschikt zijn voor de mate van ondersteuning die je nodig hebt. Kies bij voorkeur een kniebrace die specifiek is ontworpen voor sportieve activiteiten, met ademende materialen om overmatig zweten te voorkomen. Het is verstandig om advies in te winnen bij een fysiotherapeut of arts als je twijfelt of als je last hebt van ernstige knieproblemen.