Skip to content
8 producten
Go to filters
8 producten

Sporttape bij CRUC

Sporttape geeft optimale ondersteuning en helpt blessures te voorkomen tijdens sport en dagelijkse activiteiten. Deze zelfklevende, stevige tape helpt bij het stabiliseren en immobiliseren van (zwakke) spieren en gewrichten, waardoor pijn wordt verminderd, blessures en overbelasting worden voorkomen en de kans op verrekking van spieren en pezen wordt verminderd. Of je nu houdt van wandelen of hardlopen en extra ondersteuning nodig hebt voor je enkels of van volleyballen houdt en je knieën wil beschermen, sporttape is onmisbaar tijdens zowel dagelijkse activiteiten als sport. 

 

Kinesiotape kopen bij CRUC

Kinesio tape wordt vaak gebruikt voor revalidatie en blessurebehandeling, en wordt toegepast met als doel het verbeteren van de spierfunctie en het ondersteunen van gewrichtsbewegingen. Het is vaak elastischer en dunner dan sporttape en ontworpen om de natuurlijke beweging van het lichaam niet te belemmeren. Kinesiotape stimuleert bloed- en lymfecirculatie, bevordert herstel en vermindert pijn.

 

Hoe moet je je enkel tapen met sporttape?

Hieronder staan de stappen beschreven die je kunnen helpen bij het juist intapen van je enkel.

Voorbereiding: Zorg ervoor dat de enkel schoon en droog is. Als je een huidvriendelijke onderlaag gebruikt, breng deze dan aan om irritatie te verminderen.

Ankerpunt: Begin met een strook tape net boven de buitenste enkelknobbel (laterale malleolus). Laat een deel van de tape over de bovenkant van de voet lopen.

Ondersteuning: Trek de tape onder de voet door naar de binnenkant en wikkel het om de hiel. Herhaal deze stap, waarbij je de tape geleidelijk omhoog brengt, terwijl je een diagonale kruislingse vorm creëert.

Stabilisatie: Ga verder met het omwikkelen van de enkel in een 8-vormig patroon, waarbij je de tape afwisselend over de bovenkant en onderkant van de enkel legt. Zorg ervoor dat de tape stevig maar niet te strak wordt aangebracht.

Afronden: Eindig met een laatste strook tape rond de bovenkant van de enkel, overlappend met het beginpunt. Druk de tape stevig aan om ervoor te zorgen dat het goed hecht.

Test de bewegingsvrijheid en zorg ervoor dat de tape comfortabel zit. Onthoud dat de tape ondersteuning biedt, maar als je ernstige pijn ervaart, zoek dan professioneel medisch advies.