Skip to content
4 producten
Go to filters
4 producten

Thermometer kopen bij CRUC

Bij Cruc bieden we een selectie van de beste thermometers aan. In ons assortiment hebben we: digitale thermometers voor oraal, onder de oksel of rectaal gebruik, thermometers voor het oor en voorhoofdthermometers. We hebben de nieuwste infraroodthermometers van microlife en thermometers voor zowel baby's, kinderen en volwassenen. Kijk hieronder welke thermometer het meest geschikt is voor uw situatie!


Thermometer Oor:
Infrarood thermometers voor Snelle, Accurate, Pijnloze en Hygiënische Metingen

Bij CRUC bieden we kwalitatief goede oorthermometers van microlife, dit zijn thermometers die nauwkeurig de lichaamstemperatuur opmeten via het oor. Ze maken gebruik van infraroodtechnologie, waardoor snelle en accurate metingen mogelijk zijn. Het is tevens een pijnloze, gemakkelijke en hygienische manier om temperatuur op te meten, aangezien je lenskapjes/ filers gebruikt die over de lens heengaan, waardoor de oor thermometer niet direct in contact komt met je huid. 

 

Voorhoofdthermometers: Betrouwbare infraroodthermometers van Microlife bij CRUC

Bij CRUC bieden we de beste voorhoofdmeters van Microlife, dit zijn handige, contacloze apparaten die de lichaamstemperatuur opmeten via het voorhoofd met behulp van infraroodtechnologie. Het geeft snelle resultaten, is hygiënisch en geschikt voor alle leeftijden. Het eenvoudige gebruik maakt het ideaal voor thuisgebruik, bijvoorbeeld met kinderen die niet goed stil kunnen zitten.

 

Digitale Koortsthermometer: veelzijdig geschikt voor Rectale, Orale en Oksel Metingen

De digitale koortsthermometer is veelzijdig en geschikt voor rectale, orale en onder de oksel metingen. Betrouwbaar en nauwkeurig meet het de lichaamstemperatuur, essentieel bij het bewaken van gezondheid. Het flexibele ontwerp zorgt voor comfortabel gebruik, terwijl de digitale weergave het aflezen vereenvoudigt. Perfect voor thuisgebruik en geschikt voor alle leeftijden.

 

Welke thermometer gebruik je voor een baby?

Voor baby's wordt over het algemeen een voorhoofdthermometer of een oorthermometer aanbevolen, omdat deze contactloos en minder ongemakkelijk zijn dan rectale, orale of okselthermometers. Hier zijn enkele voor- en nadelen van elke optie:

Voorhoofdthermometer:
Voordelen: Niet-invasief, comfortabel voor baby's, snel resultaat.
Nadelen: Minder nauwkeurig dan rectale metingen, kan worden beïnvloed door omgevingsfactoren.

Oorthermometer:
Voordelen: Snel en relatief nauwkeurig, comfortabel voor baby's.
Nadelen: Gevoelig voor oorsmeer, kan moeilijk te gebruiken zijn bij baby's met kleine gehoorgangen.

Rectale, Orale of Okselthermometer:
Voordelen: Potentieel nauwkeuriger dan voorhoofd- of oorthermometers.
Nadelen: Ongemakkelijk voor de baby, kan enige tijd duren voor resultaten, hygiënische zorg is belangrijk bij rectaal gebruik.

Bij het kiezen van een thermometer voor een baby is gebruiksgemak, comfort en nauwkeurigheid van groot belang. Overleg met een kinderarts kan ook helpen bij het bepalen van de beste optie voor specifieke behoeften.


Hoe werkt een thermometer?

Digitale Koortsthermometer:

Een digitale koortsthermometer meet de lichaamstemperatuur met behulp van een temperatuursensor, vaak een thermistor. Wanneer de thermometer in contact komt met het lichaam, detecteert de sensor de temperatuurverandering en zet deze om in een digitaal signaal. Dit signaal wordt weergegeven op het scherm van de thermometer als de gemeten lichaamstemperatuur.

Infrarood Voorhoofd- of Oorthermometer:

Een infraroodthermometer meet de warmte die het lichaam uitstraalt. Voor een voorhoofdthermometer wordt de infraroodsensor op het voorhoofd gericht, en voor een oorthermometer wordt deze gericht op het trommelvlies. De thermometer vertaalt de ontvangen infraroodstraling naar een digitale temperatuurweergave, die op het scherm wordt getoond. Deze metingen zijn contactloos en snel.

 

Wanneer kies je welke thermometer?

Thermometer oor: 

Een oorthermometer is handig wanneer snelle en comfortabele metingen van de lichaamstemperatuur nodig zijn. Het is vaak een geschikte keuze voor kinderen vanaf 6 maanden en volwassenen. Oorthermometers zijn ideaal wanneer orale metingen moeilijk zijn, bijvoorbeeld bij ademhalingsproblemen, onrustige patiënten of kleine kinderen. Ze bieden ook hygiënische voordelen, aangezien het niet nodig is om de thermometer te reinigen na elk gebruik.


Digitale thermometer:

Digitale thermometers zijn veelzijdig en geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Ze kunnen oraal, rectaal of onder de oksel worden gebruikt. Rectale metingen zijn het meest nauwkeurig en kunnen de kleinste schommelingen in temperatuur meten, maar zijn ook vaak oncomfortabel voor kinderen. Okselmetingen zijn een minder invasieve optie.


Voorhoofdthermometer: 

Voorhoofdthermometers meten de temperatuur via de huid op het voorhoofd. Ze zijn snel en handig, vooral voor onrustige kinderen of wanneer je de temperatuur snel wilt meten zonder fysiek contact. Ze kunnen echter minder nauwkeurig zijn dan bijvoorbeeld rectale metingen.

 

Hier zijn enkele overwegingen die je kunt maken bij het kiezen van een thermometer:

-  Leeftijd van de persoon: Voor baby's en jonge kinderen kunnen oorthermometers en voorhoofdthermometers handiger zijn, terwijl oudere kinderen en volwassenen comfortabeler kunnen zijn met digitale thermometers.

- Gemak en snelheid: Voorhoofdthermometers en oorthermometers bieden vaak snelle metingen zonder veel gedoe. Digitale thermometers kunnen echter veelzijdiger zijn in termen van meetlocatie (oraal, rectaal, onderarm).

- Nauwkeurigheid: Rectale metingen worden vaak beschouwd als de meest nauwkeurige, maar oorthermometers en voorhoofdthermometers kunnen ook nauwkeurige resultaten opleveren als ze correct worden gebruikt.

- Comfort en veiligheid: Sommige mensen geven de voorkeur aan bepaalde methoden op basis van comfort of veiligheid, bijvoorbeeld ouders die liever geen rectale metingen bij hun kinderen uitvoeren.