Skip to content
13 producten
Go to filters
13 producten

Warmte- en koude therapie: Van Hot & Cold Packs tot Ice Sprays kopen bij CRUC

Bij CRUC vind je diverse hulpmiddelen voor koude- en warmtetherapie, waaronder hot & cold packs - draagbare zakjes gevuld met gel of korrels die zorgen voor warmte of verkoeling. Deze zijn ontworpen om pijn, ontstekingen en spierblessures te verlichten, ideaal voor sporters en mensen met gewrichtspijn. Warmte stimuleert de bloedcirculatie, terwijl koude zwelling vermindert. Ontdek onze veelzijdige en effectieve oplossingen voor snelle pijnverlichting en herstel, inclusief ice/cold packs, sprays, rollers en crèmes.

 

Kou therapie: Ice pack of cold spray kopen bij CRUC

Koude therapie, zoals toegepast met ice packs, ice spray, of gel crème, omvat het gericht blootstellen van het lichaam aan kou om pijn en ongemak te verminderen, ontstekingen en zwellingen te verminderen en gezwollen spieren/ gewrichten te kalmeren. Dit kan goed werken ter vervanging van ijs. 

 

Warmtetherapie: Hittepit (nek) kussen kopen bij CRUC

Warmtetherapie, zoals toegepast met een hittepit kussen of hotpack, omvat het gebruik van warmte om spieren te ontspannen, pijn te verlichten en de bloedcirculatie te verbeteren. Deze behandeling is effectief bij spierspanning, gewrichtsstijfheid en menstruatiekrampen, artrose, fybromyalgie, migraine en vele andere soorten lichamelijke ongemakken. De draagbaarheid en gemakkelijke toepassing maken het handig voor thuisgebruik, waardoor het ideaal is voor iedereen die op zoek is naar comfort en ontspanning.

 

Hoe kan ik een hittepit opwarmen? 

Het opwarmen van een hittepit is over het algemeen eenvoudig. Hier zijn de algemene stappen:

Magnetron:
·       Plaats de hittepit in de magnetron.
·       Verwarm gedurende de aanbevolen tijd (meestal enkele minuten). Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor de specifieke tijd, aangezien dit kan variëren.

Oven:
·       Leg de hittepit op een bakplaat en plaats deze in een voorverwarmde oven.
·       Verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stoom:
·       Plaats de hittepit in een stoomoven, indien beschikbaar, volgens de instructies.

Vermijd oververhitting:
·       Controleer regelmatig de hittepit tijdens het opwarmen om oververhitting te voorkomen.
·       Laat het voldoende afkoelen voordat je het op het lichaam aanbrengt.

Lees altijd de instructies van de fabrikant voor specifieke richtlijnen met betrekking tot het opwarmen en gebruik van de hittepit.