Gratis lenen

Kraamhulpmiddelen pakket, lenen

Leenartikelen worden gratis bezorgd, lees meer
Levertijd:
Besteld u op werkdagen voor 16.30 uur dan kan het hulpmiddel de volgende werkdag bezorgd worden.
Bestelling op vrijdag, voor 16.30, uur is levering op maandag.
Bestelling in het weekend is levering op dinsdag.

SKU
L601012
€ 0,00
Leverdatum (zie levertijd)

Kraamhulpmiddelen pakket ter ondersteuning tijdens de zwangerschap bestaande uit: 
Bedverhogers, ondersteek, rugsteun en douchekruk. 

De hulpmiddelen kunt u kosteloos lenen voor een maximale periode van 26 weken. 
De zorgverzekeraar vergoedt deze producten uit de basisverzekering. 
De declaratie wordt door de leverancier van de hulpmiddelen geregeld (Medipoint)  met jouw zorgverzekeraar, zodat jij je op jouw zwangerschap en kindje kunt richten.

Bedverhogers

Bij verzorging vanuit bed door de kraamverzorgster moet je bed een hoogte van minimaal 70 centimeter hebben. Met de bedverhogers, ook wel bedklossen genoemd, kun je dit gemakkelijk bereiken. De bedverhogers kun je het beste vanaf week 32 van je zwangerschap bestellen, zo heb je voldoende tijd om deze onder je bed te plaatsen.

Douchekruk

U bepaalt zelf de zithoogte waardoor u makkelijk op kunt staan. De rubberen uiteinden aan de poten voorkomen dat de kruk wegglijdt op een natte vloer. Voor het in elkaar zetten van de kruk heeft u geen gereedschap nodig.

Ondersteek

Een ondersteek is een handig hulpmiddel indien u voor het doen van uw behoefte niet uit bed mag of kunt komen. Gebruik een ondersteek wanneer u voor uw toiletbehoeften niet uit bed kunt komen. De ondersteek kan ook ingezet worden voor thuisbevallingen

Wanneer heb je bedverhogers nodig?

Bedverhogers kunnen gebruikt worden om gemakkelijker in en uit bed te stappen. Of om het bed op een goede werkhoogte te plaatsen. Voor zorg aan bed dient jouw bed een minimale hoogte te hebben van 80 cm te hebben (gemeten vanaf de grond tot de bovenkant van je matras). Bestel je bedverhogers voor tijdens de kraamperiode? Zorg dan dat je vanaf week 37 de bedverhogers in gebruik hebt. Ook wanneer je niet thuis bevalt. In de onderstaande tabel zie je eenvoudig welke maat bedverhogers je nodig hebt.

Hoogte van jouw bed

Maat bedverhogers

Lager dan 66 cm

28 cm

Tussen 66 cm en 79 cm

14 cm

Hoeveel bedverhogers heb je nodig?

Je hebt een bedverhoger nodig voor iedere bedpoot. Tel hierbij ook de poten mee in het midden van je bed (als die er zitten). Plaats bij een boxspring met een hoofd- en voetbord dat smaller is dan 3 cm, 3 bedverhogers per bord/kant.