Skip to content

Over CRUC - Dé zorgwinkel in ziekenhuizen

CRUC biedt zorgwinkels in universitair medische centra (UMC's) dichtbij zorgvragers, zorgverleners en specialisten. Speciaal voor patiënten die met ontslag gaan. Iedereen kan bij ons terecht voor deskundig advies, het ophalen of retourneren van (kleine) uitleenartikelen en het kopen van handige hulpmiddelen en zorgartikelen!

Breed Assortiment kopen, huren en lenen.

Wij streven ernaar dat zorgvragers overal toegang hebben tot geschikte hulpmiddelen, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Zodat zorgvragers zo lang mogelijk een zelfstandig, veilig en comfortabel leven kunnen leiden. Daarom kun je via onze website en winkels een breed scala aan hulpmiddelen kopen, lenen of huren die op korte termijn bezorgd of opgehaald kunnen worden.

Ondersteuning instellingen en zorgverleners

CRUC helpt zowel zorgvragers als -verleners. Ze streven naar zelfstandigheid, veiligheid en comfort voor zorgvragers, terwijl ze zorgverleners ondersteunen bij het beheer en verbeteren van veiligheid, kwaliteit en efficiëntie met betrekking tot hulpmiddelen. Voor CRUC is het belangrijk dat ook zorgverleners in de ziekenhuizen toegang hebben tot geschikte transfer- en mobiliteitshulpmiddelen, zodat ze veiliger hun werk kunnen doen.

''CRUC: Het juiste hulpmiddel op de juiste tijd en plaats, zonder zorgen en met minimale kosten voor de zorgvrager en verlener!''

Het verhaal van de familie Gerrits

Het verhaal van de familie Gerrits

Na jarenlange ervaring in de zorg ontdekten Erwin (bewegingswetenschapper) en Antonie (verpleegkundige) een terugkerend probleem: de beschikbaarheid en het beheer van hulpmiddelen verliep verre van soepel. Ze zagen tijd en energie verspild worden door gebrek aan inzicht en coördinatie. Dat moest veranderen!

CRUC hulpmiddelenservice werd geboren in 2011. In samenwerking met het UMC Groningen zijn ze deze uitdaging aangegaan en begonnen zich in te zetten voor efficiënt beheer van medische hulpmiddelen in ziekenhuizen en instellingen.. Ons doel? Het juiste hoogwaardige hulpmiddel op het juiste moment en juiste plek brengen, voor zowel zorgvragers als zorgverleners.

We streven naar maximale benutting met focus op kwaliteit, veiligheid en hygiëne. Vandaag de dag hebben we drie zorgwinkels in Universitair Medische Centra's (UMC's) en blijven we als familiebedrijf onze missie voortzetten.

Zorgwinkels in UMC's

Wij werken nauw samen met en bevinden ons in verschillende universitaire medische centra's (UMC's). Hierdoor zijn wij op de hoogte van de zorgbehoeften en passen wij ons assortiment aan op basis van specialistische kennis. Ook bieden wij extra services zoals metingen om het ziekenhuis en de zorgvragers nog beter van dienst te zijn. Door onze positie in het ziekenhuis kunnen wij zorgvragers die met ontslag gaan voorzien van persoonlijk advies, gemak en de juiste hulpmiddelen. Zo hebben wij verschillende zorgwinkels door het hele land:

- Zorgwinkel Groningen

- Zorgwinkel Rotterdam

- Zorgwinkel Amsterdam

Uitleenpunten

Bij alle locaties van medipoint kunt u de geleende artikelen of gehuurde loophulpmiddelen terugbrengen, zie hier een overzicht van hun winkels. Ook kunt u de uitleen hulpmiddelen op laten halen door dit retourformulier in te vullen. Let op: het ophalen van leenartikelen is gratis, maar voor het ophalen van de loophulpmiddelen wordt 7,50 in rekening gebracht.