Skip to content

Over CRUC

CRUC is er speciaal voor patiënten die met ontslag gaan uit het ziekenhuis. Onze zorgwinkels bevinden zich daarom in universitair medische centra's (UMC's), dichtbij zorgvragers, zorgverleners en specialisten. Iedereen kan bij ons terecht voor advies, het ophalen of retourneren van (kleine) uitleenartikelen en het kopen van handige hulpmiddelen en zorgartikelen.

Ons doel bij CRUC is om ervoor te zorgen dat elke patiënt en zorgverlener, waar ze zich ook bevinden, gebruik kunnen maken van geschikte transfer- en mobiliteitshulpmiddelen, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Via onze website en in onze zorgwinkels bieden we een breed assortiment aan hulpmiddelen om te kopen, te lenen of te huren.

We vinden het belangrijk om zowel zorgvragers als zorgverleners te helpen bij hun zorgbehoeften. Aan de ene kant streven we ernaar dat zorgvragers zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en comfortabel kunnen leven. Aan de andere kant willen we zorgverleners, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen, ondersteunen bij het beheer en het verbeteren van veiligheid, kwaliteit en efficiëntie met betrekking tot hulpmiddelen.

''Wij zorgen ervoor dat het juiste hulpmiddel op het juiste moment en op de juiste plaats is, zonder zorgen en tegen minimale kosten voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener.''

Het verhaal van de familie Gerrits

Het verhaal van de familie Gerrits

Na jarenlange ervaring in de zorg ontdekten Erwin (bewegingswetenschapper) en Antonie (verpleegkundige) een terugkerend probleem: de beschikbaarheid en het beheer van hulpmiddelen verliep verre van soepel. Ze zagen tijd en energie verspild worden door gebrek aan inzicht en coördinatie. Dat moest veranderen!

Zo werd CRUC hulpmiddelenservice geboren in 2011. In samenwerking met het UMC Groningen zijn ze deze uitdaging aangegaan en begonnen zich in te zetten voor efficiënt beheer van medische hulpmiddelen in ziekenhuizen, zorginstellingen en verhuurorganisaties.. Ons doel? Het juiste hoogwaardige hulpmiddel op het juiste moment op de juiste plek brengen, voor zowel zorgvragers als zorgverleners.

We streven naar maximale benutting en bundelen onze expertise met focus op kwaliteit, veiligheid en hygiëne. Vandaag de dag hebben we drie zorgwinkels in Universitair Medische Centra's (UMC's) en blijven we als familiebedrijf onze missie voortzetten.

Zorgwinkels in UMC's

Wij werken nauw samen met en bevinden ons in verschillende universitaire medische centra's (UMC's). Hierdoor zijn wij op de hoogte van de zorgbehoeften en passen wij ons assortiment aan op basis van specialistische kennis. Ook bieden wij extra services zoals metingen om het ziekenhuis en de zorgvragers nog beter van dienst te zijn. Door onze positie in het ziekenhuis kunnen wij zorgvragers die met ontslag gaan voorzien van persoonlijk advies, gemak en de juiste hulpmiddelen. Zo hebben wij verschillende zorgwinkels door het hele land:

- Zorgwinkel Groningen

- Zorgwinkel Rotterdam

- Zorgwinkel Amsterdam

Uitleenpunten

Bij alle locaties van medipoint kunt u de geleende artikelen of gehuurde loophulpmiddelen terugbrengen, zie hier een overzicht van hun winkels. Ook kunt u de uitleen hulpmiddelen op laten halen door dit retourformulier in te vullen. Let op: het ophalen van leenartikelen is gratis, maar voor het ophalen van de loophulpmiddelen wordt 7,50 in rekening gebracht.