Skip to content
4 producten
Go to filters
4 producten

Glijlaken Parkinson

Een glijlaken voor Parkinson is een speciaal ontworpen hulpmiddel dat mensen met de ziekte van Parkinson helpt bij het verplaatsen van bed naar stoel of rolstoel en vice versa. Het is gemaakt van glad materiaal dat wrijving minimaliseert, waardoor het gemakkelijker wordt om iemand te verschuiven zonder te tillen of te trekken. Dit is bijzonder handig voor zowel de persoon met Parkinson als de zorgverlener, omdat het de belasting vermindert en het risico op letsel verkleint tijdens het verplaatsen.

 

Glijzeil kopen

Een glijzeil is een gladde, waterdichte hoes die onder een persoon wordt geplaatst om het verplaatsen in bed te vergemakkelijken. Het dient als hulpmiddel bij het draaien, transfereren of verplaatsen van patiënten met beperkte mobiliteit, zoals ouderen of mensen met een handicap. Het biedt comfort en vermindert wrijving, waardoor zorgverleners gemakkelijker en veiliger kunnen manoeuvreren. Dit hulpmiddel is essentieel in ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorgomgevingen, waar het de belasting van zowel de patiënt als de verzorger verlicht.

 

Glijlaken vergoeding

De vergoeding van glij- en rollakens door zorgverzekeraars varieert afhankelijk van de individuele situatie en de beleidsvoorwaarden van de zorgverzekeraar. Over het algemeen wordt een glijzeil vergoed als onderdeel van hulpmiddelenzorg, maar dit vereist doorgaans een medische indicatie van een arts of ergotherapeut. Soms kan er ook een eigen bijdrage worden gevraagd. Voor specifieke informatie over de vergoeding van een glijzeil wordt geadviseerd om rechtstreeks contact op te nemen met de zorgverzekeraar.