Skip to content
35 producten
Go to filters
35 producten

Zitkussens voor stoel, bank, rolstoel of auto

Ontdek bij CRUC een uitgebreide collectie comfortabele medische zitkussens, geschikt voor stoel, rolstoel, bank en auto. Deze zijn ontworpen om uw zitting verhogen en het zitcomfort verbeteren. De kussens zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals: polyurethaan foam, visco-elatische foam, traagschuim, high-density foam viscogel voor optimale drukverdeling, comfort en de juiste ondersteuning. Vaak zorgt dit (in combinatie met een eierdopstructuur) ook voor luchtcirculatie. Een medisch zitkussen is van groot belang, vooral als u langdurig zit of klachten ervaart.

 

Orthopedische Zitkussens: Voor Een Ergonomisch Correcte Houding

Als u langdurig zit vanwege uw beroep, leeftijd, immobiliteit of als u klachten ervaart bij het zitten, kan een orthopedisch zitkussen u helpen om weer comfortabel en pijnvrij te zitten. Een voorbeeld van zo'n zitkussen is een wigkussen, dat ontworpen is om een ergonomisch correcte zithouding te bevorderen. Door de lichte hellingshoek kantelt het wigkussen het bekken iets naar voren, waardoor u in een ergonomisch verantwoorde positie zit.

Deze orthopedische zitkussens zijn niet alleen geschikt voor thuis, maar ook voor in de auto. Ze zijn uitgerust met een bevestigingsband om verschuiven te voorkomen en bieden extra ondersteuning en comfort tijdens het rijden.

 

Ringkussen of wigkussen met uitsparing 

Ringkussens en wigkussens met uitsparing zijn speciaal ontworpen om pijnverlichting en comfort te bieden bij rugpijn, stuitpijn, bevallingen, aambeien & meer. De stuituitsparing zorgt voor ontlasting en drukverlaging rond het gebied van de anaalstreek, heiligbeen en stuitbeen. Bovendien zorgen het ergonomisch ontwerp en de hoogwaardige materialen voor een juiste houding, gezonde rug, comfort, ondersteuning en de juiste drukverdeling.

 

Antidecubitus zitkussen 

Bij CRUC hebben we een grote selectie antidecubitus zitkussens, gemaakt voor de risicogroep decubitus medium en hoog. Deze drukverlagende zitkussens zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en meerdere lagen, zoals: polyurethaanschuim, visco-elatische schuim, traagschuim, high-density schuim en viscogel, wat zorgt voor effectieve drukvermindering, een stabiele zitpositie, een comfortabel gevoel en de juiste ondersteuning. Bovendien hebben we antidecubitus kussens met een eierdopstructuur, wat bijdraagt aan maximale gewichtsverdeling en luchtcirculatie zodat de huid koel blijft waardoor het risico op drukplekken afneemt.