Skip to content
14 producten
Go to filters
14 producten
Go to products Go to products

Looprek kopen - verschillende maten en uitvoeringen

Een looprek koopt u eenvoudig voor een goede prijs bij ons in de webshop. Wij verkopen looprekken in verschillende maten en uitvoeringen, zoals opvouwbare looprekken, verstelbare looprekken en looprekken met wieltjes om aan verschillende behoeften te voldoen. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en zijn eenvoudig in gebruik. Met een looprek kunt u makkelijker korte afstanden overbruggen. Het grootste deel van onze looprekken zijn enkel bedoeld voor gebruik in een binnenruimte. Mocht u op zoek zijn naar een looprek voor gebruik buitenshuis lees dan goed de productomschrijving. Bij twijfel kunt u altijd met ons contact opnemen. Wij helpen u graag.

Soorten looprekken

We hebben looprekken met een vast frame en looprekken die in hoogte verstelbaar zijn. Bovendien hebben we opvouwbare looprekken die makkelijk te vervoeren zijn. Daarnaast hebben we looprekken met wieltjes om makkelijker te manoeuvreren. Ook hebben we XXL looprekken, die beter belastbaar zijn. Neem gerust contact met ons op om te kijken welke het beste bij u past.  


Inklapbaar looprek - handig voor transport

Een inklapbaar of opvouwbaar looprek is een handig hulpmiddel voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit. Het biedt ondersteuning bij het lopen en kan opgevouwen worden voor opslag en transport. Het is vaak lichtgewicht en verstelbaar in hoogte.

Looprek met wieltjes - extra ondersteuning en beweeglijkheid

Een looprek met wieltjes biedt extra ondersteuning bij het lopen en heeft het voordeel van beweeglijkheid. Deze looprekken zijn heel manoeuvreerbaar, ook in kleine ruimtes. Ook kan het nuttig zijn voor ouderen die moeite hebben met het tillen van een traditioneel looprek.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een looprek?

Ten eerste moet het looprek de juiste hoogte hebben om een goede ondersteuning te bieden. Daarnaast moet het looprek stabiel en stevig zijn, en moeten de handgrepen comfortabel zijn om vast te houden. Het gewicht en de draagbaarheid zijn ook belangrijk als de klant het looprek vaak wil vervoeren. Tot slot moet de klant letten op speciale functies, zoals verstelbaarheid en wielen, die kunnen bijdragen aan het gebruiksgemak.

Looprek huren - tijdelijk een looprek nodig?

Wanneer u slechts tijdelijk de behoefte heeft aan een looprek, dan heeft u bij ons ook de mogelijkheid om een looprek te huren. Dat kan eenvoudig in onze webshop bij de looprekken die daarvoor in aanmerking komen. U kunt de wandelrek huren voor een periode van 5 weken. Mocht u vragen hebben over de voorwaarden of voor een langere periode huren. Laat het ons dan vooral weten. Wij helpen u daarbij.


Hoe moet ik ermee lopen?

Wanneer u voor het eerst moet lopen met een wandelrek dan kan dit even wennen zijn. Om hiermee te lopen kunt u het beste de volgende stappen volgen:

  1. Zet het looprek één stap vooruit.
  2. Zet een stap met uw zwakke been. Let er wel op dat u hierbij niet te ver in het looprek stapt. Dan ondersteunt die namelijk niet voldoende meer.
  3. Volg stap twee, maar nu met uw sterke been.
  4. Herhaal bovenstaande voor elke stap die u wilt zetten. Hierdoor zorgt u ervoor dat u de maximale ondersteuning benut van het looprek.

Hoe moet ik staan en zitten met een looprek?

Wanneer u klaar bent met uw wandeling dan wilt u natuurlijk weer gaan zitten. Ook hiervoor zijn er een aantal stappen die u kunt volgen om dit zo soepel als mogelijk te doen verlopen.

  1. Ga met de achterkant van uw benen tegen de stoel staan.
  2. Zet het rek voor u neer.
  3. Plaats uw handen op de armleuningen, buig voorover en ga voorzichtig zitten.

Om weer omhoog te komen kunt u de looprek voor de stoel zetten. Vervolgens duwt u zichzelf voorzichtig omhoog met beide handen op het wandelrek.


De hoogte instellen

Om op een prettige manier gebruik te kunnen maken van het looprek is het van belang om deze op de juiste hoogte in te stellen. Hier zijn een aantal referentiepunten die u hiervoor in acht kunt nemen.

  • De handvatten van het looprek moeten ter hoogte van uw pols zitten wanneer u met de armen recht langs het lichaam staat.
  • Wanneer u rechtop kan blijven staan met de ellebogen licht gebogen dan is de hoogte juist ingesteld.

Al onze looprekken zijn gemakkelijk in hoogte verstelbaar. De uitleg hiervoor wordt bij de looprek meegeleverd, zodat u dit eenvoudig kunt doen. Mocht u er niet uit komen dan is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

 

Wanneer kies je voor een looprek en wanneer voor een rollator?

Een looprek is geschikt voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het lopen, maar nog wel zelfstandig kunnen lopen. Een rollator is meer geschikt voor mensen die niet meer goed kunnen lopen en extra ondersteuning nodig hebben bij het staan en het verplaatsen. De keuze hangt dus af van de individuele situatie en het niveau van mobiliteit en zelfstandigheid van de persoon. Het is aan te raden om hierover advies te vragen aan een fysiotherapeut of ergotherapeut.