Skip to content
Items 1 - 50 of 142
Go to filters
Items 1 - 50 of 142

Loophulpmiddelen ouderen - behoud mobiliteit en zelfstandigheid

Loophulpmiddelen zijn een essentieel hulpmiddel voor ouderen die moeite krijgen met lopen en hun mobiliteit en zelfstandigheid willen behouden. Deze hulpmiddelen kunnen ouderen helpen bij het behouden van een actieve levensstijl en het verkleinen van de kans op vallen.

 

Loophulpmiddelen kopen - Tips voor het kiezen van het juiste hulpmiddel

Het aanschaffen van het geschikte loophulpmiddel is afhankelijk van het mobiliteitsniveau, de kenmerken van het huishouden en het cognitieve vermogen van de persoon in kwestie. Met de informatie hieronder, is het voor u makkelijker om uit het grote aanbod de juiste keuze te maken. Ook mag u ons altijd mailen of langs komen in een van onze zorgwinkels.

Welke loophulpmiddelen zijn er en welke is geschikt voor u? 

Loopkrukken

Krukken worden gebruikt om minimale extra ondersteuning te bieden aan twee armen tijdens het lopen, bijvoorbeeld vanwege een blessure, ziekte of na een operatie. Krukken zorgen ervoor dat je benen niet of gedeeltelijk niet belast worden. Bij CRUC zijn er verschillende soorten krukken beschikbaar, waaronder elleboogkrukken oftewel loopkrukken,okselkrukken, onderarm krukken en kinderkrukken in verschillende maten. Elk type kruk heeft zijn eigen voordelen en het is belangrijk om rekening te houden met de lengte en het gewicht van de gebruiker bij het kiezen van de juiste krukken. Ook hebben we keuze uit anatomische handgrepen en soft handgrepen voor extra steun, comfort en een betere drukverdeling aan de handpalm. Daarnaast is er keuze uit een open en gesloten manchet, waarbij krukken met een open manchet niet aan de arm blijven hangen als de handvaten losgelaten worden. Bij o

 

Wandelstokken

Een wandelstok kan een handig hulpmiddel zijn voor minimale extra ondersteuning aan één arm tijdens het lopen/ wandelen. Dit is vooral geschikt voor mensen die kampen met evenwichtsproblemen of onzeker zijn tijdens het lopen. Het vermindert de belasting op het lichaam en stimuleert een goede loophouding, waardoor men langere afstanden kan afleggen. Bij het kiezen van een wandelstok is het belangrijk om op de grootte en het gewicht te letten, evenals het draagvermogen en comfort. Ook is er keuze uit wandelstokken met een zitje, waardoor u onderweg ook even zittend kan uitrusten. Daarnaast hebben we een vierpoot wandelstok, die meer stabiliteit en ondersteuning biedt dan een gewone wandelstok door de vier steunpoten. Het is aan te raden om verschillende stokken uit te proberen om te zien welke het meest comfortabel aanvoelt en een goede grip heeft.


Taststok

Een taststok, ook wel bekend als een blindenstok, is een hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking om zich veiliger en efficiënter te verplaatsen. Er zijn verschillende soorten stokken beschikbaar, zoals: opvouwbare, telescopische stokken en/of stokken met speciale functies zoals een geluidsdetectie, obstakelverklikker of sensorische tip. Daarnaast zijn er stokken met contrasterende gekleurde strepen en een blindenstok met balletje. Deze kunnen helpen bij het detecteren van obstakels en veranderingen in de omgeving en hebben ook een signalerende functie naar de buitenwereld.

 

Looprek

Een looprek biedt steun en stabiliteit voor mensen die moeite hebben met lopen maar nog wel zelfstandig kunnen staan en voor wie een wandelstok, kruk of 4-poot onvoldoende steun biedt. Looprekken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, zoals opvouwbare looprekken en looprekken met wieltjes. Het is belangrijk om te letten op de hoogte, stabiliteit, handgrepen, gewicht, draagbaarheid en speciale functies bij het kopen of huren van een looprek.

 

Accessoires

We bieden een aantal loophulpmiddel accessoires aan die de functionaliteit en gebruiksgemak van de hulpmiddelen kunnen verbeteren. Accessoires, zoals krukdoppen, polsbandjes, boodschappennetjes of stokhouders, vergroten het gemak van het hulpmiddel. Met een stokhouder kunt u uw wandelstok of kruk eenvoudig aan bijvoorbeeld uw rollator bevestigen. Zo heeft u het loophulpmiddel altijd bij de hand.