Skip to content
Items 1 - 50 of 121
Go to filters
Items 1 - 50 of 121

Rolstoel kopen - een ruim assortiment 

Rolstoelen kunnen een uitkomst bieden wanneer u: een handicap heeft, moeite heeft met lopen of moet herstellen van een operatie. Ze zorgen ervoor dat u mobiel en onafhankelijk blijft en dat u zich gemakkelijk van de ene naar de andere plek kan verplaatsen. Hierdoor kunt u van alles met vrienden of familie blijven ondernemen. Op onze website hebben we verschillende modellen, met verschillende zitbreedtes, handbewogen of elektrisch. Kijk gerust rond in onze ruime assortiment of neem contact op met een van onze collega’s.


Belangrijke factoren bij het selecteren van de juiste rolstoel

Er bestaan talloze types rolstoelen en de juiste keuze hangt af van diverse factoren. Het bepalen van uw vereisten is van essentieel belang bij het selecteren van een geschikte rolstoel. Het gebruik van de rolstoel, zoals binnen of buiten, frequent of zeldzaam gebruik en uw gezondheidssituatie zijn cruciale factoren om bij stil te staan. 

 

Rolstoel gratis lenen bij CRUC

Na een medische ingreep, blessure of bij ziekte heeft u soms tijdelijk een hulpmiddel nodig. Bij CRUC.nl kunt u terecht voor het gratis lenen van medische hulpmiddelen, klik hier voor de collectie leenrolstoelen. De hulpmiddelen worden door uw zorgverzekerraar vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Dus iedereen die verzekerd en woonachtig is in Nederland kan kosteloos gebruik maken van deze regeling. U hoeft geen lid te zijn van een ledenorganisatie. Het betreft een landelijk vastgesteld assortiment hulpmiddelen en hebben maximaal uitleentermijn van 26 weken. kijk hier voor meer informatie.

 

Soorten rolstoelen & accessoires

 

Elektrische rolstoel - vergroot uw mobiliteit en onafhankelijkheid

Een elektrische rolstoel is een hulpmiddel dat mensen met beperkte mobiliteit in staat stelt om zich zelfstandig te verplaatsen. Deze rolstoelen worden aangedreven door een elektromotor en kunnen worden bediend met een joystick of een ander soort bediening.

Het belangrijkste voordeel van een elektrische rolstoel is dat het de gebruiker in staat stelt om zich veel sneller en gemakkelijker te verplaatsen dan met een handmatige rolstoel. Dit kan het dagelijks leven van mensen met een handicap aanzienlijk verbeteren, omdat ze zich meer onafhankelijk voelen en minder afhankelijk zijn van anderen.

 

Opvouwbare rolstoel - gemakkelijk mee te nemen

Opvouwbare rolstoelen zijn een handige en praktische oplossing voor mensen die een mobiliteitsbeperking hebben en die regelmatig onderweg zijn. Deze rolstoelen zijn ontworpen om eenvoudig en zelfstandig opgevouwen te worden, zodat ze gemakkelijk mee kunnen worden genomen in een auto, bus of trein. Ook kunnen ze eenvoudig worden opgeslagen in een kleine ruimte. 

Een opvouwbare rolstoel heeft meestal een lichtgewicht frame van aluminium of een ander duurzaam materiaal, waardoor de rolstoel gemakkelijk te tillen en te manoeuvreren is. Het opvouwen van de rolstoel gebeurt meestal met behulp van een eenvoudig mechanisme, dat vaak met één hand kan worden bediend.

 

Kinderrolstoel - voor kinderen met beperkte mobiliteit

Een kinderrolstoel is speciaal ontworpen om kinderen met beperkte mobiliteit te helpen zich zelfstandig te verplaatsen. Deze rolstoelen zijn lichtgewicht, compact en gemakkelijk te manoeuvreren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan de individuele behoeften van het kind te voldoen en bieden optimaal comfort en veiligheid tijdens het gebruik.

 

Rolstoelkussen - voor een comfortabele zitervaring

Een rolstoelkussen biedt extra ondersteuning en comfort aan de gebruiker. Het verlicht drukpunten en biedt posturale correctie voor een goede zitervaring. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals hoogwaardig polyurethaan foam, visco-elastisch foam en traagschuim, met elk hun eigen eigenschappen en voordelen. Het juiste kussen kan decubitus en andere zitgerelateerde aandoeningen voorkomen.

 

Rolstoeltassen - opbergen van persoonlijke spullen

Rolstoeltassen zijn handige accessoires voor rolstoelgebruikers om persoonlijke spullen of boodschappen in op te bergen. Er zijn verschillende soorten tassen beschikbaar, waaronder rugzakken, armleuningtassen en tas & krukhouders. De tassen zijn waterbestendig, duurzaam en stijlvol, en bieden verstelbare riemen om ze veilig aan de rolstoel te bevestigen.

 

Oprijplaat rolstoel - overal gemakkelijke toegang

Oprijplaten voor rolstoelen zijn draagbare of vaste hellingen die het mogelijk maken om rolstoelgebruikers en andere personen met beperkte mobiliteit toegang te bieden tot verhoogde oppervlakken, zoals trottoirs, trappen, of voertuigen. Deze oprijplaten zijn er in verschillende lengtes en materialen, zoals aluminium of kunststof, en zijn ontworpen om veiligheid, stabiliteit en gemakkelijke toegang te bieden. Wij bieden oprolbare en inschuifbare oprijplaten aan, kijk gerust wat bij u past.

 

Onderdelen en accessoires

Onze onderdelen en accessoires voor rolstoelen omvatten bijvoorbeeld wandelstokhouders, beensteunen, onderdelen van elektrische rolstoelen en fleshouders. Deze kunnen worden aangepast om de rijprestaties, het comfort, de stabiliteit en de duurzaamheid van de rolstoel te verbeteren.

 

Rolstoelkleding - comfort en bescherming tegen weersinvloeden

Rolstoelkleding biedt comfort en bescherming tegen weersinvloeden. Het is speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers en gemakkelijk aan te trekken. Onze regenkleding is water- en winddicht met extra functionaliteiten zoals reflecterende details. Rolstoelhandschoenen bieden extra grip en bescherming tijdens het gebruik van de rolstoel en zijn verkrijgbaar zonder vingers en met pull up lussen.

 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een rolstoel?

Als je een rolstoel gaat aanschaffen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat de rolstoel goed bij jou en jouw behoeften past. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  • Type rolstoel: Er zijn verschillende soorten rolstoelen beschikbaar, waaronder handbewogen rolstoelen, elektrische rolstoelen en sportrolstoelen. Kies het type dat het beste bij jouw levensstijl past.
  • Maat: Het is belangrijk om de juiste maat rolstoel te kiezen, zodat je comfortabel kunt zitten en manoeuvreren. Meet de breedte en diepte van je zitvlak en kies een rolstoel die past bij deze afmetingen.
  • Gewicht: Het gewicht van de rolstoel kan belangrijk zijn als je de rolstoel vaak moet optillen of vervoeren. Kies een rolstoel die niet te zwaar is voor jouw fysieke capaciteiten.
  • Zitcomfort: Het is belangrijk dat de rolstoel comfortabel is om in te zitten, dus let op de kwaliteit van de zitting en rugleuning. Overweeg ook extra opties zoals een verstelbare rugleuning of hoofdsteun.
  • Accessoires: Overweeg welke accessoires je nodig hebt, zoals armleuningen, voetsteunen, houders voor drinken of een tas, enzovoort

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een rolstoel vinden die comfortabel en functioneel is voor jouw behoeften. Het kan ook nuttig zijn om advies te vragen aan een specialist op het gebied van mobiliteitshulpmiddelen.