Skip to content
9 producten
Go to filters
9 producten
Go to products Go to products

Elektrische Rolstoel Kopen - Vergroot Uw Bewegingsvrijheid

Overweegt u de aanschaf van een elektrische rolstoel? Dit kan de perfecte keuze zijn als ouderdom, ziekte of een aandoening het moeilijk maakt om een handmatige rolstoel voort te bewegen. Een elektrische rolstoel biedt onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid aan mensen met een handicap die beperkte fysieke inspanning kunnen leveren.

Een Breed Assortiment aan Elektrische Rolstoelen bij CRUC

Bij CRUC hebben we een uitgebreid assortiment aan elektrische rolstoelen, zoals de prorider, splitrider en joyrider, met verschillende mogelijkheden. Hierdoor vindt u altijd de juiste rolstoel die aan uw behoeften voldoet. Ons assortiment omvat zowel opvouwbare elektrische rolstoelen, ideaal voor mobiliteit onderweg, als vaste elektrische rolstoelen, die bekend staan om hun stabiliteit, duurzaamheid en comfort. Ons deskundige team staat klaar om u te assisteren bij het maken van de juiste keuze.
 

Opvouwbare elektrische rolstoel - gemakkelijk mee te nemen

Bij CRUC zijn we gespecialiseerd in opvouwbare elektrische rolstoelen. Deze rolstoelen kunnen moeiteloos worden ingeklapt tot een handzaam en compact formaat, wat ze uitermate praktisch maakt voor vervoer en opslag. Bovendien bieden we ook lichtgewicht opvouwbare elektrische rolstoelen aan, waardoor uw mobiliteit tijdens dagelijkse activiteiten en reizen nog eenvoudiger wordt. Hieronder staat een kort overzicht van ons kwalitief hoogwaardige aanbod:

ProRider SF

ProRider STD

ProRider RS

Splitrider

Excel Qnect

Joyrider

Onze ProRider SF is ideaal voor degenen die op zoek zijn naar extra compactheid. Deze elektrische rolstoel kan namelijk gesplitst worden in twee delen, waardoor hij extra compact is om in te klappen en het gewicht verdeeld wat het tillen vergemakkelijkt.
Voor maximale draagbaarheid is er de ProRider STD, die met één eenvoudige handeling opvouwt tot een klein en compact pakket en licht van gewicht is.
De ProRider RS biedt extra comfort, kan ook simpel ingeklapt worden tot één klein pakket en heeft een geïntegreerde sta-op stoel voor gemakkelijk in- en uitstappen.
De demonteerbare SplitRider is de lichtste elektronische rolstoel op de markt, ideaal voor dagelijkse activiteiten en reizen.
Voor een budgetvriendelijke optie, kijkt u al snel naar de: Elektrische rolstoel Excel Qnect. De Excel Qnect is ook een vouwbare elektrische rolstoel en is goed manoeuvreerbaar dankzij zijn compacte formaat en zeer korte draaicirkel.
 
Onze JoyRider is een innovatieve, lichtgewicht optie met een unieke en gebruiksvriendelijke joystickbediening, perfect voor reizen en dagelijks gebruik.

 

Vaste elektrische rolstoel – duurzaam en betrouwbaar 

Het is een verstandige keuze voor mensen met blijvende mobiliteitsbeperkingen, zoals ouderen en personen met fysieke handicaps, om te investeren in een vaste elektrische rolstoel. Deze rolstoelen onderscheiden zich door hun robuuste en onwrikbare frame, wat ze betrouwbaar, stabiel en duurzaam maakt. Bovendien worden ze vaak gewaardeerd vanwege de extra comfortelementen die ze bieden, zoals aanpasbare zittingen, rugleuningen en armleuningen, waardoor het comfort tijdens langdurig gebruik aanzienlijk wordt verhoogd. Het enige nadeel is dat ze doorgaans minder geschikt zijn voor transport.

 

Wanneer kies je voor een opvouwbare elektrische rolstoel en wanneer voor een vaste elektrische rolstoel?

Het cruciale onderscheid tussen een inklapbare elektrische rolstoel en een vaste elektrische rolstoel ligt in de mate van draagbaarheid en flexibiliteit die ze bieden. Beide typen hebben echter hun eigen reeks voordelen.

Inklapbare Elektrische Rolstoel:

 • Opvouwbaarheid: Deze rolstoelen kunnen moeiteloos worden opgevouwen, wat het transport en de opslag aanzienlijk vergemakkelijkt. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor reizen en vervoer in voertuigen.
 • Gewicht: Over het algemeen zijn inklapbare modellen lichter in vergelijking met vaste rolstoelen, wat ze gemakkelijker maakt om te tillen en te manoeuvreren.
 • Demontage: Sommige inklapbare rolstoelen kunnen zelfs gedemonteerd worden om nog compacter te worden voor transportdoeleinden.
 • Mobiliteit: Ze bieden aanzienlijk meer mobiliteit voor gebruikers die onderweg zijn en behoefte hebben aan flexibiliteit.

Vaste Elektrische Rolstoel:

 • Stabiliteit: Vaste rolstoelen beschikken over een robuust, niet-inklapbaar frame dat zorgt voor uitzonderlijke stabiliteit en duurzaamheid.
 • Comfort: Vaak bieden ze meer comfortfuncties zoals aanpasbare zittingen, rugleuningen en armleuningen, wat ze uitermate geschikt maakt voor langdurig gebruik.
 • Aanpassingen: Vaste rolstoelen zijn doorgaans beter aanpasbaar aan de specifieke behoeften van de gebruiker, hoewel ze minder geschikt zijn voor vervoer.

  Het juiste type rolstoel hangt af van de individuele behoeften van de gebruiker. Inklapbare elektrische rolstoelen zijn ideaal voor mensen die mobiliteit nodig hebben tijdens het reizen, terwijl vaste rolstoelen beter geschikt zijn voor langdurig gebruik en maximale aanpassingsmogelijkheden bieden.

Voor wie is de elektrische rolstoel geschikt?

Een elektrische rolstoel biedt uitkomst voor mensen die moeite hebben met lopen achter een rollator en voor wie een handaangedreven rolstoel niet geschikt is. Deze rolstoel is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en is bij uitstek geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit, zoals ouderen, personen met fysieke handicaps, of mensen die herstellen van blessures of operaties. Elektrische rolstoelen bieden een welkome mate van zelfstandigheid en comfort, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren in hun dagelijkse leven. Ze zijn ook handig voor zorgverleners die patiënten met mobiliteitsproblemen en revalidatie ondersteunen.


Hoe werkt een elektrische rolstoel?

Een elektrische rolstoel is ontworpen om zowel binnen als buiten eenvoudig en comfortabel te worden bediend. Met behulp van een gebruiksvriendelijke joystick of andere bedieningselementen kan de gebruiker de gewenste richting en snelheid instellen. Deze input stuurt signalen naar de elektrische aandrijfmotoren, die zich in de wielen of het frame bevinden. De krachtige oplaadbare batterijen voorzien de motoren van stroom en zorgen voor een soepele beweging. Elektrische rolstoelen zijn ook voorzien van belangrijke veiligheidsfuncties, zoals remmen en noodstopschakelaars, om de gebruiker te beschermen.


Voordelen elektrische rolstoel

De aanschaf van een elektrische rolstoel brengt verschillende voordelen met zich mee. De meest belangrijke voordelen zijn de volgende:

 • Zelfstandigheid: Gebruikers kunnen zelfstandig bewegen, wat hun gevoel van onafhankelijkheid vergroot.
 • Minder fysieke inspanning: Elektrische aandrijving vermindert de fysieke inspanning die nodig is om te bewegen.
 • Comfort: Verstelbare zittingen, rugleuningen en armleuningen zorgen voor comfort, vooral bij langdurig gebruik.
 • Efficiëntie: Minder inspanning betekent efficiënter bewegen en snellere verplaatsingen.
 • Geschikt voor binnen en buiten: Bruikbaar in zowel binnen- als buitenomgevingen, wat flexibiliteit biedt.
 • Veiligheid: Ingebouwde veiligheidsvoorzieningen zoals remmen en stabiliteitssystemen minimaliseren het risico op ongevallen.
 • Aanpasbaar: Elektrische rolstoelen kunnen worden aangepast aan individuele behoeften.
 • Langdurig gebruik: Duurzaamheid maakt ze geschikt voor dagelijks, langdurig gebruik. 


Waarom Kiezen voor CRUC - Gratis Thuisdemonstraties!

✓ We zijn gespecialiseerd in elektrische rolstoelen in het Noorden (Groningen, Friesland, Drenthe).

✓ We bieden vrijblijvende demonstraties aan huis in deze regio.

✓ We zijn gevestigd in academische ziekenhuizen en beschikken over specialistische kennis.