Skip to content
11 producten
Go to filters
11 producten
Go to products Go to products

Rolstoelkussen kopen - comfort en ondersteuning bij het zitten

Bij CRUC hebben we vele verschillende soorten rolstoelkussens om uw zitcomfort te vergroten. Deze kussens kunnen dienen als/ bij: verhoging en ondersteuning, het verlichten van drukpunten, het voorkomen van decubitus of na post-operatieve traumas en aambeien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals: hoogwaardig polyurethaan foam, visco-elastisch foam en traagschuim. De meeste foam kussens zorgen voor een goede luchtcirculatie en ademend vermogen, zodat de huid koel blijft en het risico op drukplekken afneemt. Ook zijn de hoezen vaak waterdicht en uitwasbaar om een goede hygiene te waarborgen. Bovendien zijn er nog kussens met een coccyx of combi uitsparing, wat geschikt is voor post-operatieve trauma’s en aambeien.

Mocht u hulp nodig hebben bij het kiezen van het juiste kussen voor u, neem dan gerust contact met ons op!


Verschillende soorten rolstoelkussens (traagschuim)

Wij bieden vele rolstoelkussens met traagschuim aan. Deze kussens kunnen zich aanpassen aan de lichaamsvorm en drukverlaging bieden, waardoor het geschikt is voor mensen met stuitproblemen en andere medische aandoeningen. Het kussen zorgt voor een comfortabele zitpositie en vermindert het risico op decubitus (doorligplekken) door een gelijkmatige drukverdeling en optimale ondersteuning.

 

Polyutheraan schuim

biedt redelijke ondersteuning en comfort, maar het heeft niet de drukverlagende eigenschappen wat visco-elastisch schuim wel heeft.


Visco-elastisch schuim

biedt optimale drukverlaging en is daardoor geschikt voor mensen met medische aandoeningen zoals stuitproblemen en decubitus.

 

Traagschuim

is een specifieke soort visco-elastisch schuim dat langzaam reageert op druk en warmte en een nog betere drukverlagende werking heeft dan gewoon visco-elastisch schuim.