Skip to content
4 producten
Go to filters
4 producten

Glijplank kopen - tips bij het kopen

Er zijn een paar factoren waar u rekening mee dient te houden bij het aanschaffen van een glijplank ofwel een transferplank. Ten eerste is het belangrijk dat de juiste maat gekozen wordt, zodat de plank veilig en comfortabel gebruikt kan worden. Ten tweede is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen, zo hebben wij plastic en houten glijplanken die verschillende voor- en nadelen hebben. Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de vorm en de functie van de desbetreffende glijplank. Het is belangrijk om te controleren of de glijplank zich leent voor de specifieke transfer die u van plan bent om te gaan maken, zoals van bed naar een rolstoel.

 

Soorten glijplanken - kies de juiste maat en materiaal

Op onze website verkopen wij twee soorten glijplanken, houten en plastic glijplanken. De keuze is afhankelijk van de individuele behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Hieronder lichten we toe wat de verschillen zijn. Mocht u verder nog hulp nodig hebben bij deze keuze, dan kunt u ons telefonisch of via de mail contacten!

 

Houten glijplank

Houten glijplanken zijn over het algemeen steviger dan plastic planken en kunnen vaak meer gewicht dragen. Ook zijn ze duurzamer en gaan ze vaak langer mee dan plastic planken. Houten planken hebben meestal een iets stroever oppervlak, waardoor het kan helpen om uitglijden te voorkomen

 

Plastic glijplank

Plastic glijplanken zijn over het algemeen lichter in gewicht en zijn hierdoor makkelijk mee te nemen, te hanteren en dragen. Ook hebben ze een glad oppervlak, waardoor het gemakkelijker is om te schuiven en te glijden. Ze worden met name gebruikt voor zittende transfers. Ook zijn ze gemakkelijk schoon te maken en kunnen niet splinteren of barsten.

 

Is de transferplank geschikt voor mij?

Een transferplank, of glijplank, kan een persoon helpen een transfer van zit naar zit uit te voeren. De ruimte tussen de beide hulpmiddelen wordt overbrugd met de plank.

Doel:       Hulpmiddel om staand van bed op een (rol)stoel te komen en omgekeerd, waarbij het noodzakelijk is dat de klant over voldoende stabiliteit, evenwicht en stafunctie beschikt.

 

Is dit hulpmiddel geschikt voor mij?

Glijplank/transferplank  

 

> U hebt voldoende kracht in de armen om zelf over te schuiven?

 

> U hebt een goede zitbalans 

 

Stalift of actieve lift

 

> Voldoet u niet aan bovengenoemde punten kies dan voor een zwaarder hulpmiddel eventueel een stalift