Skip to content
Items 1 - 50 of 67
Go to filters
Items 1 - 50 of 67

Transferhulpmiddelen kopen

De keuze van het transferhulpmiddel hangt af van verschillende factoren, zoals de fysieke capaciteiten van de persoon, de afstand en hoogte van de transfer en de beschikbare ruimte en apparatuur

 

Soorten transferhulpmiddelen

Wij bieden een breed assortiment van transferhulpmiddelen op de website. Voorbeelden zijn tilliften, tilbanden, glijlakens, draaischijven, glijplanken, glij-en treklakens, sta op hulpmiddel en grijppalen. Mocht u advies nodig hebben bij het kiezen van het juiste transferhulpmiddel, dan staan wij voor u klaar!

 

Tillift (patiëntenlift)

Een tillift of patiëntenlift is een elektrisch bedienbaar hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het verplaatsen van cliënten met beperkte stafunctie en die hulp nodig hebben bij verplaatsingen. Er zijn verschillende soorten tilliften, waaronder passieve en actieve tilliften, die geschikt zijn voor verschillende situaties en behoeften. Het gebruik van een tillift kan de veiligheid van de persoon en verzorger vergroten en de fysieke belasting van de verzorger verminderen. Het is belangrijk om bij het kiezen van een tillift rekening te houden met de gewichtscapaciteit, veiligheidsfuncties en gebruiksgemak.

 

Tilbanden

Een tilband is een hulpmiddel dat wordt gebruikt bij het tillen en verplaatsen van mensen die beperkt mobiel zijn, en is ontworpen om het lichaam te ondersteunen bij het optillen, laten zakken en verplaatsen. Er zijn verschillende soorten tilbanden, zoals een standaard tilband, lowzone band, amputatieband, toiletband en net tilband, elk geschikt voor verschillende toepassingen en lichamelijke condities. Bij het kiezen van de juiste tilband moet rekening worden gehouden met factoren zoals gewichtscapaciteit, maat, type tilband, materiaal en onderhoud. Het kiezen van de juiste maat hangt af van de lichaamslengte en lichaamsbouw van de patiënt.

 

Transferplank

Een glijplank of transferplank is een hulpmiddel om mensen met beperkte mobiliteit te helpen bij het verplaatsen van de ene naar de andere locatie of positie, zoals van een rolstoel naar een bed of van een stoel naar een auto. Het is belangrijk om de juiste maat en het juiste materiaal te kiezen bij het kopen van een glijplank, zoals een houten of plastic plank. De keuze hangt af van individuele behoeften en voorkeuren. Een transferplank is geschikt voor mensen met voldoende kracht in de armen, goede zitbalans en stafunctie.

 

Draaischijf transferhulpmiddel

 

Glijlaken

Een glijlaken of een glijzeil is een plat stuk materiaal, gemaakt van gladde stof zoals nylon of polyester, dat onder het lichaam van een zorgvrager wordt geplaatst om het verplaatsen te vergemakkelijken. Bij het kopen van een glijzeil moeten factoren zoals het gebruikersgewicht, grootte, toepassing en materiaal in overweging worden genomen. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken en voldoende ondersteuning te bieden bij het gebruik van een glijzeil om letsel te voorkomen. Het is aan te raden om het glijzeil regelmatig te inspecteren en te vervangen als het beschadigd is of niet meer goed glijdt.

 

Glij-en treklaken

 

Grijppaal

Een grijppaal is een stalen paal die tussen de vloer en het plafond wordt geplaatst en gebruikt wordt als ondersteuningsmiddel voor mensen met verminderde mobiliteit of evenwichtsproblemen. Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar zoals handgrepen, armsteunen en douchezitjes om het gebruik van de grijppaal te vergemakkelijken.

 

Accu's en acculaders

 

Sta op hulpmiddel