Skip to content
1 product
Go to filters
1 product

Okselkrukken kopen - stabiel en comfortabel lopen

Okselkrukken bieden stabiliteit aan volwassenen en kinderen die moeilijk ter been zijn en hun armen/ polsen willen ontlasten. Ze zijn ideaal voor verschillende situaties zoals breuken, revalidatie na een operatie en evenwichtsproblemen. Ook bieden ze meer stabiliteit en ondersteuning voor mensen met meer ernstige mobiliteitsproblemen, zoals na een heupoperatie. Als u geen elleboogkrukken kunt gebruiken vanwege bijvoorbeeld een kneuzing of wond, zijn okselkrukken een goed alternatief. Het is belangrijk om te weten dat de verschillende maten okselkrukken zijn. Kijk goed naar uw lichaamslengte en kies op basis daarvan de juiste okselkrukken.

Okselkrukken of elleboogkrukken? - Welke kruk past bij u?

De keuze tussen okselkrukken en elleboogkrukken hangt van verschillende factoren af, naast natuurlijke persoonlijke voorkeur.

 

Elleboogkrukken

Okselkrukken

Elleboogkrukken zijn lichter en wendbaarder, waardoor ze meer geschikt zijn voor mensen die minder ondersteuning nodig hebben en meer mobiliteit willen.

Okselkrukken bieden meer ondersteuning en stabiliteit. Geschikt voor mensen met ernstigere mobiliteitsproblemen.

Bij elleboogkrukken steunt u met name op de hand/ pols/ onderarm. Waardoor u niet op het gewicht van uw been, knie of voet steunt.  

Geschikt voor mensen die bijvoorbeeld hun armen of polsen willen ontlasten of bepaalde kneuzingen en wonden hebben, waardoor elleboogkrukken niet gebruikt kunnen worden.

 

Kan ongemakkelijk voelen onder de oksels en kan meer kracht vereisen