Skip to content
20 producten
Go to filters
20 producten

Krukken kopen - U koopt bij CRUC voordelig een paar krukken vanaf €23,75!

Bent u op zoek naar verlichting en ondersteuning voor uw benen of enkels als gevolg van een blessure, ziekte of andere omstandigheden? Loopkrukken kunnen dan een uitstekende oplossing bieden. Bij ons vindt u een uitgebreide selectie van diverse krukken, waarbij u de meest gebruikte, goedkope elleboogkrukken al kunt kopen vanaf €23,75! Deze zijn met name geschikt voor korte blessures, zoals een verzwikte enkel. U kunt medische krukken kopen in onze zorgwinkels in Groningen, Amsterdam en Rotterdam of u kunt krukken online bestellen in onze webshop. 

 

Let bij het bestellen van krukken op het volgende:

-      Kies krukken die passen bij uw belastbaarheid: let op het steunpunt van de kruk en welk deel van uw lichaam ontlast moet worden. Als u bijvoorbeeld uw polsen en handgewrichten wilt ontzien, dan zijn oksel rukken of onderarm krukken geschikter dan elleboogkrukken.

-      Selecteer het meest geschikte handvat: Mocht u meer comfort zoeken of er langdurig gebruik van maken, dan bieden de voorgevormde anatomische handvaten meer ondersteuning tijdens het lopen.  

-      Kies tussen open of gesloten manchet: waarbij krukken met een open manchet blijven niet in de arm hangen als de handvatten losgelaten worden

-      Kies de kleur die bij je past: naast grijze en zwarte krukken, bieden we ook krukken in verschillende kleuren aan zoals roze of groen.

 

Soorten medische krukken – elleboogkrukken, okselkrukken, onderarmkrukken en kinderkrukken

Medische krukken zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. De meest bekende zijn elleboogkrukken, maar je hebt ook okselkrukken, onderarm krukken, kniekrukken en elleboogkrukken voor kinderen. Alle krukken zijn opvouwbaar en inschuifbaar. Daarnaast brengt elk van deze krukken andere voordelen met zich mee, die hieronder toegelicht zullen worden. Ook de manier van lopen verschilt per kruk.


1. Elleboogkrukken kopen: voor tijdelijke been- of heupklachten

Een elleboogkruk, ofwel loopkruk, gebruikt u als u uw been of benen (tijdelijk) niet of niet goed kunt gebruiken. Met één of twee elleboogkrukken ontlast u uw been of benen. Bij been- of heupklachten kunnen loopkrukken hierdoor een goede uitkomst bieden. Krukken kunt u kopen met een open manchet en een gesloten manchet. Het voordeel van een gesloten manchet is dat de krukken aan uw onderarm hangen terwijl u uw handen gebruikt. Krukken met een gesloten manchet zijn in de regel vaak wel duurder in vergelijking met krukken met een open manchet.

 

2. Okselkrukken: voor ontlasting gewrichten van handen en polsen

Okselkrukken hebben eenzelfde functie als elleboogkrukken, echter is het steunpunt verschillend. Okselkrukken steunt onder de oksels en niet via de armen zoals een elleboogkruk. Dit biedt uitkomst wanneer u de handen en polsen niet teveel mag belasten. Okselkrukken hebben gewatteerde steunen en zijn tevens in hoogte verstelbaar. Hiermee kan die perfect afgestemd worden op uw lichaam voor optimaal comfort. Dit zorgt er ook voor dat u tijdens het gebruik van de krukken geen last krijgt van andere gewrichten.


3. Onderarmkrukken: bij pols- en handgewrichtklachten

Onderarmkrukken zijn krukken waarbij u leunt op uw arm. Wanneer u bijvoorbeeld uw polsen of handen niet teveel mag belasten, kunnen deze krukken uitkomst bieden. Bij onderarm krukken legt u in de arm in de steun om steun te krijgen. Door het gebruik van banden wordt ervoor gezorgd dat uw arm in de juiste positie blijft zitten.

 

4. Kinderkrukken: in hoogte verstelbaar voor optimale comfort

Wanneer uw kind krukken nodig heeft, vanwege een gebroken been bijvoorbeeld, dan wilt u de best mogelijke kinderkrukken aanschaffen. Wij hebben de beste krukken voor kinderen in ons assortiment. De mogelijkheid is er om een enkele kruk te bestellen of als paar te bestellen. De aangeboden krukken zijn in hoogte verstelbaar waardoor die afgestemd kan worden op de lengte van uw kind.

 

Krukken met ergonomisch handvat of anatomisch handvat

Bij CRUC bieden we loopkrukken met verschillende handgrepen. De anatomische handgrepen zijn voorgevormd en bieden extra ondersteuning aan de handpalm en verspreiden druk tijdens het lopen. Ook kunt u kiezen uit een standaard kunststoffen handvat of een soft/ zacht handvat voor nog meer comfort en demping. De krukken met een anatomisch gevormd handvat gebruik je links of rechts. De krukken met standaard rechte handgreep kun je zowel links als rechts gebruiken. Bij CRUC kunt u vanaf € 32,95 een paar degelijke krukken kopen met een soft anatomisch handvat. 

 

Zwarte krukken of kleurrijke krukken kopen

Bij CRUC hebben we krukken in diverse kleurvarianten beschikbaar. Naast de populaire keuzes in zwart en grijs, bieden we ook krukken in de opvallende kleuren groen, roze, blauw en rood aan. Zo kunt u niet alleen comfortabel lopen, maar ook nog eens stijlvol over straat gaan!


Kies de juiste kruk: let op lengte, maximaal gebruikersgewicht en klachten

Het is belangrijk om over de volgende zaken na te denken:

- Lengte van de loopkrukken. Wanneer de lengte niet goed is, kan dit voor ongemak zorgen bij andere gewrichten zoals de schouders
- Max. gewicht gebruiker

 

Elleboogkruk anatomisch:

Okselkruk: Onderarmschaalkruk:
U kunt uw handen niet goed belasten vanwege o.a. reuma of artrose U hebt onvoldoende kracht in de arm/ pols of een arm is gebroken U mag/ kunt uw gewrichten van uw handen en polsen niet belasten
  U bent moeilijk ter been U bent moeilijk ter been


 

Hoe stel ik krukken in?

Het instellen van de elleboogkrukken kunt op de volgende manier doen:

 • Ga rechtop staan met uw schoenen aan, doet u de voeten iets uit elkaar, met de knieën gestrekt en steun op allebei de benen.
 • Neem de krukken in uw beide handen en plaats ze iets naar voren. Houd u uw armen ontspannen langs uw lichaam.
 • De krukken moeten zo ingesteld te worden dat de handsteunen op de hoogte van uw polsen zijn.
 • Het manchet moet zo ingesteld worden dat de bovenrand van het manchet ongeveer 5 cm onder uw elleboog zit.

Hoe loop je met krukken als u niet op uw been mag staan?

 • Neem de beide krukken in uw handen.
 • Sta rechtop op het goede been, houd het verzwakte been van de grond.
 • Zet de krukken allebei tegelijk naar voren. Doe dit elke keer met ongeveer een staplengte (tip: begin met een stapje om te wennen).
 • Steun goed op allebei de krukken en ga nu met het goede been in één beweging voorbij de krukken.
 • Zet daarna allebei de krukken weer naar voren. 
 • Voor meer informatie, zie hier de instructiegids 


Hoe lang moet ik met krukken lopen?

De duur van het gebruik van krukken hangt af van de reden waarom je ze gebruikt en de aanbevelingen van je arts of fysiotherapeut. Over het algemeen wordt het gebruik van krukken voorgeschreven om je mobiliteit te ondersteunen terwijl je herstelt van een blessure of operatie. De duur van het gebruik van krukken kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.


Traplopen met krukken?

Eén van de lastige dingen bij het hebben van krukken, is het traplopen. Hierbij is het lastig om balans te houden en op een soepele manier naar boven te gaan. De beste methode hiervoor gaat als volgt:

 • Ga dichtbij de trapleuning staan
 • Pak met één hand de trapleuning vast en met de andere hand de kruk.
 • Zet uw kruk in het midden van de trede.
 • Leun goed op zowel de kruk als de trapleuning.
 • Zet uw goede been op de volgende trede.
 • Maak een stap omhoog en zet uw kruk op die trede.
 • Herhaal deze stappen bij elke trede.


De trap af lopen met krukken, kan ook een uitdaging zijn, maar niet wanneer u dat op de volgende manier doet:

 • Ga dichtbij de trapleuning staan.
 • Pak met één hand de trapleuning vast en met de andere hand de kruk.
 • Zet uw kruk één trede lager.
 • Uw slechte been brengt u naar voren en u maakt een stap met uw goede been naar de lagere trede.
 • Herhaal deze stappen bij elke trede.

Is het ook mogelijk om krukken te huren?

We hebben ook krukken in het assortiment die gehuurd kunnen worden. Dat kan voor een totaal van 5 weken, waarbij u dan een € 24,99 bedrag aan kosten betaald en eenmalige bezorgkosten. U kunt gemakkelijk krukken huren in onze winkels in Groningen, Rotterdam en Amsterdam. Daarnaast kunt u ook krukken online huren. De mogelijkheden hiervan kunt u hier vinden.

 

Waarom bestellen bij Cruc

Gevestigd in UMCG en Erasmus MC
Lage verzendkosten
Verzendkosten van €4,95