Skip to content
Items 1 - 50 of 54
Go to filters
Items 1 - 50 of 54

Wandelstokken kopen - extra ondersteuning tijdens het lopen

Een wandelstok is een handig hulpmiddel dat extra ondersteuning biedt tijdens het lopen en tevens de belasting op uw lichaam vermindert, waardoor u grotere afstanden kunt afleggen. Bij CRUC hebben we een breed assortiment wandelstokken beschikbaar, waaronder stevige, niet-inklapbare wandelstokken, opvouwbare wandelstokken, wandelstokken met een zitje en vierpoot wandelstokken. Zo kunt u bij ons eenvoudig de juiste wandelstok vinden die aan uw specifieke behoeften voldoet. Als u hulp nodig heeft bij het maken van de juiste keuze, staan we graag tot uw dienst. Neem gerust contact met ons op voor advies.


Wandelstok voor ouderen voor een betere mobiliteit

Een wandelstok kan nuttig zijn voor ouderen omdat het hen extra ondersteuning biedt tijdens het lopen en het risico op vallen vermindert. De wandelstok helpt bij het handhaven van het evenwicht en stabiliteit tijdens het lopen, vooral op oneffen terrein of ongelijke oppervlakken. Ook kan een wandelstok de druk op de heupen, knieën en enkels verminderen en hiermee pijn en ongemak verminderen. Daarnaast kan het gebruiken van een wandelstok helpen om het zelfvertrouwen van ouderen te vergroten en hun mobiliteit en onafhankelijkheid te behouden.


Soorten wandelstokken

Wandelstokken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, stijlen en handvaten. Ze zijn verkrijgbaar in lichtgewicht, met anatomisch handvat, soft handvat, comfort grip, ovalen handvat. Ook zijn er opvouwbare varianten en varianten met een zitje. Zo is er voor elke wandelaar een passende stok te vinden.


Vaste wandelstokken: stevig en betrouwbaar

Een vaste wandelstok is een stevig en betrouwbaar hulpmiddel voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het lopen. Het is meestal gemaakt van duurzame materialen zoals hout, metaal of kunststof en heeft een vaste lengte. De stok is voorzien van een rubberen dop aan de onderkant om uitglijden te voorkomen en biedt stabiliteit en evenwicht tijdens het lopen.


Opvouwbare wandelstok: handig en lichtgewicht

Een opvouwbare wandelstok is een compacte en lichtgewicht versie van een wandelstok die gemakkelijk kan worden opgevouwen en opgeborgen in een tas of koffer. Het is handig voor reizen en biedt ouderen extra ondersteuning bij het lopen, waar ze ook zijn.


Wandelstok met zitje: voor rust onderweg

Een wandelstok met zitje biedt ouderen de mogelijkheid om onderweg even uit te rusten. Het is een handig en compact hulpmiddel dat gemakkelijk kan worden meegenomen en helpt bij het verminderen van vermoeidheid tijdens lange wandelingen.


Wandelstok met vierpoot: voor meer stabiliteit

De wandelstok met vierpoot biedt meer stabiliteit en ondersteuning dan een gewone wandelstok door de vier steunpoten. 

 

Waar moet u op letten?

Voor de aankoop van een wandelstok zijn er verschillende dingen waar u op moet letten.


Grootte en gewicht

Het eerste waar u op moet letten, bij de aankoop van een wandelstok, is de grootte. Veel wandelstokken zijn afgestemd op een lengte van tussen de 1,50 en 1,80 meter. Wanneer u groter of kleiner bent, is het beter om te kijken naar eentje die op uw lengte is afgestemd. Daarmee zorgt u voor een prettige ervaring bij het lopen met een wandelstok. Naast de grootte is ook het gewicht heel belangrijk. Een wandelstok die te licht is, geeft te weinig ondersteuning tijdens het lopen. Wanneer de wandelstok te zwaar is, kan die niet makkelijk gedragen worden.


Draagvermogen

Elke wandelstok is anders en voor elke wandelstok is het draagvermogen verschillend. Gemiddeld heeft een wandelstok een draagvermogen van tussen de 100 en 150 kilogram. Dit heeft te maken met de steun die de stok moet gaan bieden. Let daarom goed op het draagvermogen van de stok bij de aanschaf hiervan, zodat u zeker weet dat de wandelstok bij u past.

 
Comfort

Een wandelstok moet comfortabel zijn om te gebruiken. Kies daarom een stok met een goede grip en eentje die fijn aanvoelt. Het is om die reden ook aan te raden om meerdere stokken uit te proberen bij het maken van de keuze. Dan kunt u verschillende soorten grepen en materialen testen om erachter te komen wat voor u het meest fijne is. In onze zorgwinkels te Groningen en Rotterdam kunt u langskomen om dit te testen.


Wat is de juiste hoogte?

Om op een prettige manier gebruik te kunnen maken van uw wandelstok, is het belangrijk om deze op de juiste hoogte in te stellen. Maar hoe doet u dat?

Ga in een rechte houding staan, heb daarbij wel uw schoenen aan (wanneer u voornamelijk buiten gebruik maakt van de wandelstok). Wanneer u binnen gebruik maakt van de wandelstok, draag dan uw sloffen of slippers.
Houdt uw armen los langs het lichaam met licht gebogen ellebogen.
Meet vervolgens vanaf de grond tot en met de bovenkant van uw pols.
Op die manier meet u de ideale lengte van uw wandelstok (inclusief handgreep).


Advies nodig?

Komt u er zelf niet helemaal bij de keuze van de juiste wandelstok? Neem gerust contact met ons op via telefoon of mail. Onze medewerkers helpen u graag bij uw keuze.