Skip to content
12 producten
Go to filters
12 producten

Elleboogkrukken kopen – voordelig vanaf €21,95!

In ons assortiment vind je vele verschillende loopkrukken voor voordelige prijzen, al vanaf €21,95! Elleboogkrukken zijn een handig hulpmiddel voor mensen die tijdelijk of permanent moeite hebben met lopen of staan. Ze bieden ondersteuning en stabiliteit, waardoor de gebruiker meer mobiel kan zijn. Bij het kopen van elleboogkrukken is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals gewicht, hoogte, comfort en persoonlijke voorkeuren, om de juiste krukken te vinden die bij de behoeften van de gebruiker passen.

 
Welke type elleboogkrukken zijn er?

Wij bieden verschillende soorten krukken aan bij CRUC, zodat u de meest comfortabele kruk kan vinden die bij u past. Zo bieden wij krukken aan met verschillende handgrepen: standaard kunststof rechte handgrepen die voor zowel links als rechts zijn,  anatomische handgrepen die kunnen variëren in een soft handvat of een wat harder handvat en ergonomische handgrepen. Bovendien hebben we krukken met open en gesloten manchet. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hieronder zullen we de verschillende soorten toelichten, mocht u nog advies nodig hebben dan kunt u ons mailen of bellen!

 
Elleboogkrukken ergonomisch of (soft) anatomisch

Elleboogkrukken met anatomisch handvat hebben een voorgevormde greep en bieden extra ondersteuning voor de handen tijdens het lopen. U kunt kiezen uit een harder kunststoffen handvat en een soft anatomisch handvat voor extra comfort en demping. De krukken met een anatomisch gevormd handvat gebruik je links of rechts. Krukken met ergonomische handvaten zijn ontworpen met het oog op de natuurlijke vorm van de hand en de vingers, wat resulteert in een meer comfortabele en natuurlijke grip.

 

Elleboogkrukken met open en gesloten manchet

Elleboogkrukken zijn verkrijgbaar met open en gesloten manchet. Een open manchet heeft een opening die de gebruiker toelaat om zijn of haar arm vrij te bewegen. Een gesloten manchet wikkelt zich om de arm voor extra stabiliteit en ondersteuning, ook blijft deze aan de arm hangen. Gesloten manchetten zijn geschikt voor mensen die behoefte hebben aan meer stabiliteit, terwijl open manchetten een betere keuze zijn voor mensen die hun arm vrijer willen bewegen.

 

Hoe vind u de juiste elleboogkruk?

Bij het kiezen van de juiste kruk zijn een aantal dingen belangrijk. Hieronder volgt een stappenplan die u kunt doorlopen bij het keuze proces.

  • Bepaal waarvoor u de krukken nodig heeft: hebben ze alleen tijdelijk nodig of voor een langere termijn? Bij korte termijn zou krukken huren bijvoorbeeld een optie zijn of u kunt kiezen voor meer standaard (goedkope krukken). Bij lange termijn is het waarschijnlijk beter om meer ondersteuning te hebben, dan kunt u misschien beter voor een (soft) anatomisch handvat kiezen.
  • Overweeg het type handvat. Anatomisch gevormde handgrepen bieden meer comfort en ondersteuning, terwijl krukken met standaard handgrepen gemakkelijker schoon te maken zijn en vaak goedkoper zijn.
  • Kies tussen open of gesloten manchetten, afhankelijk van de gewenste stabiliteit en bewegingsvrijheid.
  • Let op gewicht en lengte van de krukken & overweeg de maximale belasting die de krukken kunnen dragen. De meeste krukken zijn verstelbaar in hoogte. Zorg ervoor dat u krukken kiest die uw gewicht aankunnen.
  • Raadpleeg indien nodig een fysiotherapeut of een van onze experts voor aanvullend advies over de juiste krukken voor uw specifieke behoeften.
Go to products Go to products