Krukken

Krukken worden gebruikt om extra ondersteuning te bieden tijdens het lopen. U kunt deze ondersteuning nodig hebben vanwege een blessure, ziekte of andere redenen. De krukken helpen dan om mobiel te blijven. In ons assortiment bieden wij verschillende soorten krukken aan in een verscheidenheid aan maten.
Tonen als Foto-tabel Lijst

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Krukken kopen

In ons assortiment vindt u krukken met verschillende handgrepen. De anatomische handgrepen zijn voorgevormd en bieden extra ondersteuning tijdens het lopen waarbij u kunt kiezen voor een kunststof handvat of een soft handvat voor extra comfort en meer demping. De krukken met een anatomisch gevormd handvat gebruik je links of rechts. De krukken met standaard rechte handgreep kun je zowel links als rechts gebruiken.
Bij CRUC kunt u vanaf € 21,50 een paar degelijke krukken kopen met een soft anatomische handvat. Ook leveren wij de speciale krukken zoals krukken met onderarmschalen en de okselkrukken.

Soorten krukken

Krukken zijn er in allerlei verschillende soorten. De meest bekende zijn elleboogkrukken, maar je hebt ook loopkrukken, okselkrukken en onderarm krukken. Elk van deze krukken brengt andere voordelen met zich mee. Ook het lopen verschilt per kruk.

Elleboogkrukken

Een elleboogkruk gebruikt u als u uw been of benen (tijdelijk) niet of niet goed kunt gebruiken. Met één of twee elleboogkrukken ontlast u uw been of benen. Krukken kunt u kopen met een open en een gesloten manchet. Het voordeel van een gesloten manchet is dat de krukken aan uw onderarm hangen terwijl u uw handen gebruikt. Krukken met een gesloten manchet zijn in de regel vaak wel duurder in vergelijking met krukken met een open manchet.

Loopkrukken

Bij been- of heupklachten kunnen loopkrukken goede uitkomst bieden. Daarmee kunt u pijnklachten en overbelasting gedeeltelijk voorkomen. Door het grote aanbod dat beschikbaar is, kan het lastig zijn om de juiste paar krukken te kiezen. Hierbij is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken.

 • Lengte van de loopkrukken. Wanneer de lengte niet goed is, kan dit voor ongemak zorgen bij andere gewrichten zoals de schouders
 • Max. gewicht gebruiker

U kunt altijd onze experts om advies vragen voor het kiezen van de juiste krukken.

Okselkrukken

Okselkrukken hebben eenzelfde functie als elleboogkrukken, echter is het steunpunt verschillend. Okselkrukken steunt onder de oksels en niet via de armen zoals een elleboogkruk. Dit biedt uitkomst wanneer u de handen en polsen niet teveel mag belasten. Okselkrukken hebben gewatteerde steunen en zijn tevens in hoogte verstelbaar. Hiermee kan die perfect afgestemd worden op uw lichaam voor optimaal comfort. Dit zorgt er ook voor dat u tijdens het gebruik van de krukken geen last krijgt van andere gewrichten.

Onderarm krukken

Onderarm krukken zijn krukken waarbij u leunt op uw arm. Wanneer u bijvoorbeeld uw polsen of handen niet teveel mag belasten, kunnen deze krukken uitkomst bieden. Bij onderarm krukken legt u in de arm in de steun om steun te krijgen. Door het gebruik van banden wordt ervoor gezorgd dat uw arm in de juiste positie blijft zitten.

Kinderkrukken

Wanneer uw kind krukken nodig heeft, vanwege een gebroken been bijvoorbeeld, dan wilt u de best mogelijke krukken aanschaffen. Wij hebben de beste krukken voor kinderen in ons assortiment. De mogelijkheid is er om een enkele kruk te bestellen of als paar te bestellen. De aangeboden krukken zijn in hoogte verstelbaar waardoor die afgestemd kan worden op de lengte van uw kind.

Traplopen met krukken?

Eén van de lastige dingen bij het hebben van krukken, is het traplopen. Hierbij is het lastig om balans te houden en op een soepele manier naar boven te gaan. De beste methode hiervoor gaat als volgt:

 1. Ga dichtbij de trapleuning staan
 2. Pak met één hand de trapleuning vast en met de andere hand de kruk.
 3. Zet uw kruk in het midden van de trede.
 4. Leun goed op zowel de kruk als de trapleuning.
 5. Zet uw goede been op de volgende trede.
 6. Maak een stap omhoog en zet uw kruk op die trede.
 7. Herhaal deze stappen bij elke trede.

De trap af lopen met krukken, kan ook een uitdaging zijn, maar niet wanneer u dat op de volgende manier doet:

 1. Ga dichtbij de trapleuning staan.
 2. Pak met één hand de trapleuning vast en met de andere hand de kruk.
 3. Zet uw kruk één trede lager.
 4. Uw slechte been brengt u naar voren en u maakt een stap met uw goede been naar de lagere trede.
 5. Herhaal deze stappen bij elke trede.

Is het ook mogelijk om krukken te huren?

We hebben ook krukken in het assortiment die voor een bedrag gehuurd kunnen worden. Dat kan voor een totaal van 5 weken waarbij u dan een x bedrag aan kosten betaald en eenmalige bezorgkosten. De mogelijkheden hiervan kunt u hier vinden.

Goedkope krukken kopen

Wanneer u krukken voor langere tijd nodig hebt of überhaupt vaak krukken benodigd bent, is het eenvoudiger om krukken te kopen. Wij hebben een uitgebreid assortiment krukken met verschillende maatvoeringen en typen. Daardoor hebben wij altijd een paar krukken beschikbaar die voldoet aan uw wensen en behoeften. Om de juiste paar krukken te kiezen, is het belangrijk om na te denken over hoe u de krukken wilt gaan gebruiken. Mocht u hulp nodig hebben bij de keuze, neem dan contact met ons op. Wij helpen graag.

Waarom bestellen bij Cruc

 • Gevestigd in UMCG en Erasmus MC
 • Lage verzendkosten
 • Verzendkosten van €4,95