Wandelstokken

U kunt voor een wandelstok kiezen wanneer u lichte steun nodig heeft bij het lopen bijvoorbeeld in geval van evenwichtsstoornissen of onzekerheid tijdens het lopen.
Tonen als Foto-tabel Lijst

37 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Opvouwbare wandelstok - geruit Tijdelijk niet leverbaar!
Tonen als Foto-tabel Lijst

37 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wandelstokken kopen

Een wandelstok is een hulpmiddel die u kan kopen voor extra ondersteuning tijdens het lopen. Daarnaast zorgt het voor een lagere belasting voor uw lichaam. Hierdoor kunt u langere afstanden lopen. Bij ons kunt u eenvoudig een wandestok aanschaffen, mocht u hier hulp bij nodig hebben dan horen we dat graag. Wij staan u graag te woord.

Waar moet u op letten

Voor de aankoop van een wandelstok zijn er verschillende dingen waar u op moet letten.

Grootte en gewicht

Het eerste waar u op moet letten, bij de aankoop van een wandelstok, is de grootte. Veel wandelstokken zijn afgestemd op een lengte van tussen de 1,50 en 1,80 meter. Wanneer u groter of kleiner bent, is het beter om te kijken naar eentje die op uw lengte is afgestemd. Daarmee zorgt u voor een prettige ervaring bij het lopen met een wandelstok. Naast de grootte is ook het gewicht heel belangrijk. Een wandelstok die te licht is, geeft te weinig ondersteuning tijdens het lopen. Wanneer de wandelstok te zwaar is, kan die niet makkelijk gedragen worden.

Draagvermogen

Elke wandelstok is anders en voor elke wandelstok is het draagvermogen verschillend. Gemiddeld heeft een wandelstok een draagvermogen van tussen de 100 en 150 kilogram. Dit heeft te maken met de steun die de stok moet gaan bieden. Let daarom goed op het draagvermogen van de stok bij de aanschaf hiervan, zodat u zeker weet dat de wandelstok bij u past.

Comfort

Een wandelstok moet comfortabel zijn om te gebruiken. Kies daarom een stok met een goede grip en eentje die fijn aanvoelt. Het is om die reden ook aan te raden om meerdere stokken uit te proberen bij het maken van de keuze. Dan kunt u verschillende soorten grepen en materialen testen om erachter te komen wat voor u het meest fijne is. In onze zorgwinkels te Groningen en Rotterdam kunt u langskomen om dit te testen.

Wat is de juiste hoogte

Om op een prettige manier gebruik te kunnen maken van uw wandelstok, is het belangrijk om deze op de juiste hoogte in te stellen. Maar hoe doet u dat?

  1. Ga in een rechte houding staan, heb daarbij wel uw schoenen aan (wanneer u voornamelijk buiten gebruik maakt van de wandelstok). Wanneer u binnen gebruik maakt van de wandelstok, draag dan uw sloffen of slippers.
  2. Houdt uw armen los langs het lichaam met licht gebogen ellebogen.
  3. Meet vervolgens vanaf de grond tot en met de bovenkant van uw pols.

Op die manier meet u de ideale lengte van uw wandelstok (inclusief handgreep).

Advies nodig?

Komt u er zelf niet helemaal bij de keuze van de juiste wandelstok? Neem gerust contact met ons op via telefoon of mail. Onze medewerkers helpen u graag bij uw keuze.