Looprekken

Een looprek biedt veel steun en stabiliteit wanneer u moeite hebt met lopen, maar vrijwel zelfstandig kunt gaan staan en voor wie een wandelstok, kruk of 4-poot onvoldoende steun biedt  Looprekken zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Ook zijn inklapbare looprekken verkrijgbaar.
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Looprek kopen

Een looprek koopt u eenvoudig bij ons in de webshop. Wij bieden een breed scala aan looprekken voor een goede prijs. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en zijn eenvoudig in gebruik. Met een looprek kunt u makkelijker korte afstanden overbruggen. Het grootste deel van onze looprekken zijn enkel bedoeld voor gebruik in een binnenruimte. Mocht u op zoek zijn naar een looprek voor gebruik buitenshuis lees dan goed de productomschrijving. Bij twijfel kunt u altijd met ons contact opnemen. Wij helpen u graag.

Looprek huren

Wanneer u slechts tijdelijk de behoefte heeft aan een looprek, dan heeft u bij ons ook de mogelijkheid om er één te huren. Dat kan eenvoudig in onze webshop bij de looprekken die daarvoor in aanmerking komen. U kunt de wandelrek huren voor een periode van 5 weken. Mocht u vragen hebben over de voorwaarden of voor een langere periode huren. Laat het ons dan vooral weten. Wij helpen u daarbij.

Hoe moet ik ermee lopen?

Wanneer u voor het eerst moet lopen met een wandelrek dan kan dit even wennen zijn. Om hiermee te lopen kunt u het beste de volgende stappen volgen:

  1. Zet het looprek één stap vooruit.
  2. Zet een stap met uw zwakke been. Let er wel op dat u hierbij niet te ver in het looprek stapt. Dan ondersteunt die namelijk niet voldoende meer.
  3. Volg stap twee, maar nu met uw sterke been.
  4. Herhaal bovenstaande voor elke stap die u wilt zetten. Hierdoor zorgt u ervoor dat u de maximale ondersteuning benut van het looprek.

Hoe moet ik staan en zitten met een looprek?

Wanneer u klaar bent met uw wandeling dan wilt u natuurlijk weer gaan zitten. Ook hiervoor zijn er een aantal stappen die u kunt volgen om dit zo soepel als mogelijk te doen verlopen.

  1. Ga met de achterkant van uw benen tegen de stoel staan.
  2. Zet het rek voor u neer.
  3. Plaats uw handen op de armleuningen, buig voorover en ga voorzichtig zitten.

Om weer omhoog te komen kunt u de looprek voor de stoel zetten. Vervolgens duwt u zichzelf voorzichtig omhoog met beide handen op het wandelrek.

De hoogte instellen

Om op een prettige manier gebruik te kunnen maken van het looprek is het van belang om deze op de juiste hoogte in te stellen. Hier zijn een aantal referentiepunten die u hiervoor in acht kunt nemen.

  • De handvatten van het looprek moeten ter hoogte van uw pols zitten wanneer u met de armen recht langs het lichaam staat.
  • Wanneer u rechtop kan blijven staan met de ellebogen licht gebogen dan is de hoogte juist ingesteld.

Al onze looprekken zijn gemakkelijk in hoogte verstelbaar. De uitleg hiervoor wordt bij de looprek meegeleverd, zodat u dit eenvoudig kunt doen. Mocht u er niet uit komen dan is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.