Enkelbrace kopen – de beste en meest ondersteunende enkelbraces vind je bij CRUC
Een enkelbrace biedt stabiliteit en bescherming aan de enkel tijdens verschillende activiteiten, vooral na blessures zoals verstuikingen of verrekkingen. Het kan preventief werken om toekomstige verstuikingen of blessures te voorkomen en is tevens effectief bij aandoeningen zoals artrose, waarbij de enkelbrace het gewricht ontlast en de pijn vermindert. Aangezien artrose niet vanzelf verdwijnt, wordt de enkelbrace vaak langdurig gedragen, met name tijdens intensieve activiteiten.
Bij CRUC bieden wij een gevarieerd assortiment stevige enkelbraces en achillesspeesbraces die geschikt zijn voor verstuikingen, artrose en sportblessures. Ons aanbod omvat enkelbraces met verschillende niveaus van compressie, ondersteuning, vormgeving en comfort. Wij voeren gerenommeerde merken zoals Silistab Achillo, Ligastrap Malleo, Neo G Airflow, Neo G, Push Ortho, Push Med Enkelbrace, Push Care Enkelbrace, en Push Ortho Enkelbrace Aequi. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies op maat!
Speciale aanbieding: Push enkel braces, zoals Push ortho aequi en Push med met 20% korting afgeprijsd!
Wij bieden de hoogwaardige push braces aan met een flinke korting! Deze precies zijn ontworpen met het oog op effectieve en comfortabele ondersteuning. De push med en push ortho aequi zijn inzetbaar bij verschillende indicaties.
Push med enkelbrace:
- Matige tot ernstige instabiliteit
- Acuut lateraal enkelbandletsel
- Stabiele enkelfractuur
- Nabehandeling van enkelfracturen
- Postoperatieve behandeling van bandletsels of fracturen
- Kapselirritatie
- Peesontsteking
- Artrose met instabiliteit
- Secundaire preventie van een enkelbandletsel
- Impingement (kapselinklemming; anterieur en posterieur)
- Voetballersenkel
Push ortho aequi
- Matige tot ernstige instabiliteit
- Lateraal enkelbandletsel
- Nabehandeling van conservatief of operatief behandelde enkelfracturen
- Matige tot ernstige artrose
- Secundaire preventie van enkelbandletsel
Let op, op = op!
Enkelbrace sport – enkelbrace voor voetbal of hardlopen
Een enkelblessure is de tweede, meest voorkomende, klacht onder sporters. Verstuiking of verzwikking is klacht nummer één, maar ook pijn in de achillespees en artrose in de enkel komt vaak voor. De enkel wordt dagelijks intensief belast tijdens het lopen en is een zeer gevoelig gewricht. De klacht ontstaat door een ongewone beweging van het onderste spronggewricht. Hierdoor kunnen de gewrichtsbanden zijn ingescheurd of in ernstige gevallen afgescheurd. Het woord verzwikking wordt vaak gebruikt voor minder extreme klachten. De klacht wordt vaak een verstuiking genoemd als de enkel tijdelijk niet meer kan functioneren. Een enkelbrace (of tape) wordt eveneens aangeraden na een enkelverstuiking om een nieuwe verstuiking (recidief) te voorkomen. Artrose ontstaat doordat het kraakbeenweefsel is aangetast, meestal door ouderdom of aangeboren. Een brace kan het gewricht ontlasten, waardoor de pijn afneemt. Omdat artrose niet van zichzelf overgaat wordt de enkelbrace voor lange tijd gedragen, vooral tijdens intensieve activiteiten.
Wanneer koop je een enkelbrace voor voetbal of hardlopen?
Een enkelbrace kan een waardevol hulpmiddel zijn voor voetballers of hardlopers in verschillende situaties. Hier zijn enkele situaties waarin het overwegen van het gebruik van een enkelbrace voor voetbal of hardlopen zinvol kan zijn:
- Herstel van een blessure: Als je recentelijk een enkelblessure hebt gehad, zoals een verstuiking of verrekking, kan een enkelbrace helpen bij het bieden van extra ondersteuning tijdens het genezingsproces. Het kan ook dienen als een preventieve maatregel om herhaling van de blessure te voorkomen.
- Preventie van blessures: Als je gevoelig bent voor enkelblessures of als je eerder enkelproblemen hebt gehad, kan het dragen van een enkelbrace tijdens het voetballen of hardlopen helpen bij het verminderen van de kans op letsel. Dit geldt met name als je de neiging hebt om je enkel te zwikken of als je bezorgd bent over instabiliteit.
- Revalidatie na operatie: Na een operatie aan de enkel is het dragen van een enkelbrace vaak een integraal onderdeel van het revalidatieproces. Het biedt extra ondersteuning en stabiliteit tijdens de herstelperiode.
- Preventief gebruik bij risicosporten: Voetbal is een sport met een hoog risico op enkelblessures vanwege de draaiende en snelle bewegingen. Sommige spelers kiezen ervoor om preventief enkelbraces te dragen om het risico op blessures te verminderen, zelfs als ze momenteel geen enkelproblemen hebben.
- Langdurige hardloopsessies: Bij langdurige hardloopsessies of intensieve trainingen kan vermoeidheid de stabiliteit van de enkels verminderen, wat het risico op blessures vergroot. In dergelijke gevallen kan het dragen van een enkelbrace helpen bij het handhaven van stabiliteit en het verminderen van de kans op overbelasting.
- Chronische instabiliteit: Als je last hebt van chronische enkelinstabiliteit, waarbij je enkel regelmatig 'uit de kom gaat' of zwak aanvoelt, kan een enkelbrace continu comfort en stabiliteit bieden tijdens activiteiten zoals voetballen.